Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Maps

Maps

mei 31, 04:17

Afspraak met mevr. van den Heuvel (ze heet Dirkje en noemt zichzelf “Dicky”) is nu gepland voor vrijdag 10 juni. In antwoord op mijn brief belde ze op en vertelde dat ze liever met mij alleen wilde praten en dan zonder camera. Ze heeft mij haar emailadres gegeven en ik heb haar geschreven. Ik heb uitgelegd dat ik heel goed begrijp dat ze met haar slecht gehoor liever niet gefilmd wil worden als ze iets niet verstaat en ik heb gezegd dat ik toch mijn camera meeneem en alle stukjes die niet lekker lopen eruit zal knippen. Ze mailde dat ze het dan wel prima vind. Ik weet gewoon zeker dat we goed met elkaar op kunnen schieten. Ze kende trouwens Olive Dorbeck, een van de dochters van Maria Dorbeck die hier ook in Nederland woont en die we ook hopen te bezoeken.

In plaats van naar Mevr. van den Heuvel, zijn we vandaag naar de bibliotheek geweest. We hebben nu een stapel boeken apart laten zetten zodat we niet steeds alles terug op zijn plaats hoeven te zetten. Het was erg leuk. Vooral om oude kaarten te bekijken. Ik heb ook opnames gemaakt, maar het geluid is erg slecht. Ik ga dus checken of dat aan mij ligt of aan de camera. Het leukste stukje is hoe we ons zitten te verbazen over de kaart van 1874.
We hebben ook een dik boekwerk gevonden over een project dat in 1979 is verzonnen om van Lower Town een groot toeristisch resort te maken: “The Black Sand Resort”, in dit boekwerk ook een sociologische studie van het eiland.
We hebben een stapel boeken met veel foto’s en kaarten achtergehouden. Ook een roman “The Golden Rock” door een Amerikaanse mevrouw geschreven die 12 jaar op St. Croix heeft gewoond.

Donderdag gaan we weer. Ik hoop dan ongeveer dezelfde opnames te maken, maar dan met goed geluid.

Het filmpje van de kaart van 1874 ga ik ook al heeft het slecht geluid op youtube proberen te zetten.

REACTIES

Textile hulp

-