Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Mevrouw van der Heuvel

Mevrouw van der Heuvel

mei 27, 06:21

Vanochtend heb ik “van der Heuvel” in Terneuzen gezocht bij telefoongids.nl. Er waren er vijf. De eerste die ik belde was een jonge vrouw, ik had een oude moeten hebben dus ik wist meteen dat ze het niet was. Ze was wel behulpzaam want ze kende twee van de andere vier nummers en wist dat geen van die mensen op St. Eustatius had gewoond.
Ik had nu nog twee nummers om uit te kiezen en degene die ik koos, was de juiste. Ze had geen oude stem, maar omdat ze me niet kon verstaan, wist ik het: dit is de mevrouw van der Heuvel waar wij mee willen praten. Walter Hellebrand had gezegd dat het moeilijk communiceren met haar is omdat ze erg slechthorend is.
Ze zei dat ze net herstellende was van een kleine toeval en dat haar dochter twee weken bij haar was geweest, ze had gedacht dat haar dochter belde toen ik belde, want zij was die avond ervoor op het vliegtuig gestapt. Haar dochter woont op St. Maarten. Ze wil graag vertellen over haar verblijf op St. Eustatius, maar omdat ze nog herstellende is kunnen we niet langer dan een uur blijven.
Mevrouw van der Heuvel heeft een halve eeuw geleden op St. Eustatius gewoond. Haar man was onderwijzer en ik heb gelezen dat hij ook notaris en rechter was. Hij is beroemd op St. Eustatius want hij heeft de tekst van het “national anthem” gemaakt. Het lied heet “the Golden Rock Song” en het wordt ongeveer iedere week gezongen op de lagere scholen. Iedereen kent het uit zijn hoofd. Het wordt gezongen op de melodie van het volkslied van de provincie Zeeland.
Ik heb voor aanstaande dinsdag om elf uur met haar afgesproken en ik zei dat ik haar een brief zou schrijven. Dat heb ik gedaan, met de mededeling dat Raimie ook mee komt en dat we willen filmen. In de brief heb ik ook gevraagd of zij oude foto’s kan zoeken waar ze over kan vertellen. Ik heb er een foto van Raimie en een foto van mezelf bij gedaan, zodat ze weet wie ze kan verwachten.
Ik verheug me er erg op, ze lijkt me erg aardig.

REACTIES

Textile hulp

-