Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Antilliana

Antilliana

mei 26, 04:49

Vandaag ben ik met Raimie in de afdeling Antilliana van de Openbare bibliotheek van Den Haag. De Openbare bibliotheek heeft de collectie van Sticusa gekregen. De boeken zijn niet uit te lenen en het lijkt me erg belangrijk dat ze die status behouden, want als ik er een thuis zou hebben, zou ik er zeker 75 euro voor over hebben om hem te houden. Als was het maar een dichtbundeltje van Wycliffe Smith. Wycliffe Smith heeft prachtige gedichten geschreven, ze lijken op de gedichten van de eerste bundel van Frank Martinus Arion, maar dan in het Engels. Hij is een Sabaan, ik heb hem een keer aan de telefoon gehad, hij woont nu op St. Maarten.

Ik heb een fillmpje van Raimie gemaakt terwijl hij uitleg gaf over de kaart van St. Eustatius van 1963. Ook heb ik gefilmd toen we dit boek bespraken, meneer Lampe had dit boek ook:

Hierin lazen we over het sociale leven, over de ontwikkeling van de verschillende kerken, bevolkingsaantallen. Rond 1948 woonden er maar iets van 830 mensen op het eiland. (juiste getal volgt later, staat ook op de film)
Raimie en ik zijn op zoek naar volksverhalen, enge verhalen waar kinderen vroeger bang mee werden gemaakt en legendarische gebeurtenissen.

Ik heb ook wat feiten uit dit boekje vertaald op film gezet:

Kerkgeschiedenis van de Bovenwinden door pater Lobe (ik zal de correcte naam nog nakijken)
Daarin lees je dat de slaven die er toch in 1770 al waren, pas rond 1840 bekeerd werden tot het Methodisme. Maar die data moet ik ook nog precies nakijken. Ik heb het wel allemaal voorgelezen op het filmpje.

We zijn van plan daar veel vaker heen te gaan. Ik neem dan mijn camera mee en zet het op tape, beter dan met zo’n telefoon, het is lastige de data op een computer te krijgen als het in zo’n telefoon zit.

Ik heb ook een toneelstuk van Ellis Lopes gevonden, waar een videoband van moet bestaan en gedichtenbundels van Wycliffe Smith, waar ik het eerder over had. Misschien dat ik later mensen nodig heb die dit voor kunnen dragen.

REACTIES

Textile hulp

-