Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: een dag

een dag

jun 11, 03:27

Ja Okee, dit is toch wel de leukste periode van ons verblijf op Statia. Totaal gewend, onze vrienden zijn meer meubilair dan super exciting, we hebben de Dodge, we hebben weer muziek in de jeep (Suus heeft IPOD bij zich), de jeep rijdt veel lekkerder en maakt niet meer de herrie die hij eerst maakte. Wij zijn zelf ook meubilair op Statia en het leven gaat gewoon verder met alles wat erbij hoort. Bovendien (moederkloekhart) bloeien Jackie en Lotje lekker op. De leukste twee ochtenden waren de ochtend met Jack de Quill hiken en vanochtend met Lot picknicken bij de Botanical Garden.

Okee, beschrijving van mijn dag:

Half vijf op: facebook checken, skypen, mails schrijven, koffie drinken, broodjes in oven, aardbeienjam, sigaret opsteken, afwas doen, douchen, Jack wakker maken, eten geven, schoolkleren strijken, kleren zoeken, laten aankleden, tanden laten poetsen, Rick wakker maken, waarschuwen dat ik nog weg ben als hij weg moet, dus dat ie nu op MOET staan en in de jeep naar school. Na Jack wegbrengen naar Joshua. Weer koffie, sigaretjes en praten over het lot van de zwarte medemens wiens voorouders als slaven uit Afrika hierheen zijn gehaald. Over Gebe, de electriciteitsbedrijf dat niet functioneert en de mogelijkheid dat de terminal voor onze electriciteit gaat zorgen. Over het culture department en wat een onzinnig vlaggenfeest ze aan het organiseren zijn. Over de mensen op Statia, over Beatrix en de bijbel, over kinderen slaan, over mannen die zich niet echt verplicht voelen voor hun kinderen te zorgen, over vrouwen, over mijn krantje en de mailinglist, over zijn land, over de Nederlandse verkiezingen en de Nederlandse politieke partijen…

Toen langs de bakker, een stukje chocoladetaart, een soort kaneel rozijnen staaf, een soort droge anijscake, een groot rozijnenkoekje, en twee zakken broodjes gehaald.

Thuisgekomen kwamen Suus en Floor net onder de douche vandaan. Lot had haar roze glitterfeestjurk al aan, Suus kamde haar haar en we maakten de picknick mand klaar.

Op naar de botanical garden, met de muziek op de ipod. Eerst langs Mazinga, stuk oude kaas gekocht en de krant. Grote omweg langs de Atlantische kant gemaakt, en toen we er eindelijk waren, kwamen we erachter dat we de picknickmand waren vergeten.

Terug dus, ik wilde alleen, Floor en Suus wilde mee, Lotje wilde naar de speeltuin in de Botanical Garden en die aardige Floor offerde zich op: Hij bleef bij Lot. Suus ging met me mee en zocht de muziek uit. Nu de korte weg, het viel wel mee. Picknickmand gepakt, kaasschaaf erbij, voor de zekerheid getankt (Jeep heeft geen benzinemeter) en weer de kortere weg naar de Botanical Garden.

De Botanical Garden heeft een groot houten hek dat je open moet doen om er in te kunnen. We reden naar boven de tuin in en daar stonden Lotje en Floor te zwaaien.
Taartjes! We zijn onder een afdak van groen schaduwnet gaan zitten, aan een vierkant tafeltje, met al die taartjes in het midden. Picknickmand is compleet met vorkjes bekertjes, bordjes, het was heel prettig. Ik had de krant en las de standpunten van de VVD over de Antillen en in het bijzonder Sint Maarten een beetje door, groot artikel daarover, ga ik later nog eens doorlezen.

Suus ging met Lot weer naar de speeltuin, Floor ging een beetje zeuren over kamerzoeken en wat moet ik nou doen en ik liep weg en ging op een bankje zitten dat overkeek op de Atlantische Oceaan en St. Kitts. Na een poosje ging ik op dat bankje liggen en viel in slaap.

Suus maakte we wakker: ze wilden weer gaan.

Wij weer in de jeep, lekkere muziek, Snoop Dogg My medicine bijvoorbeeld. New York met Alicia Keyes.

Het was half een, we moesten naar huis omdat Jack zo thuis zou komen (de kids rijden per schoolbus naar huis). Eerst Floor bij Smoke Alley afgezet en ja hoor, toen we aankwamen, liep Jack juist naar boven met zijn nieuwe rugzakje met Pokemon erop. De Dodge stond er, Rick was er dus al.
Rick had tijd achter de laptop nodig, dus Jack schoolkleren uit, ik badpakjurkje aan, Lotje feestjurk uit, Suus had bikini al onder jurk.

In de zee gespeeld, met een kennis gekletst die daar ook rondspetterde (oogje op Suus, niet dat iemand het in de gaten had behalve ik). Twee jongens maken omtrekkende bewegingen richting Kusters family, maar daar merkt niemand iets van behalve ik. Jack kreeg honger, ik haalde een pasteche met salt fish bij de haven en toen ik daarmee terugkwam hadden Floor en Suus na een poosje ook een beetje trek. Weer terug, nog twee pasteches gehaald.

Steeds een plezierig ritje van een paar minuten met de muziek in de jeep.

Ik met Carla’s badpakjurkje en Suus’ tijgerklompjes. En de zonnebril waar Floor mee aankwam twee weken geleden. Het badpakjurkje is wit met rode bloemetjes en groene blaadjes en van die cups erin. Altijd een vreselijk tuttig ding gevonden, maar toch maar gaan gebruiken. Het rokje is zo heel klok, maar dan kort. Het interesseert me niet wat voor kleren ik aan heb, het is heet, mijn haar waait in de wind en ik heb een zonnebril, so what could happen to me?

Okee, dus nog even op het strand en toen wilde ik bij Rick thuis checken. Ik had gevraagd of hij naar het strand wilde komen en maakte me een beetje zorgen.

Rick zat in de stoel voor de televisie te slapen voor zo’n oude serie “Bonanza” of zoiets. Deze oude series draaien ze de hele dag op een bepaald kanaal.

Ik ging stilletjes achter de laptop zitten om te kijken wat er allemaal aan de hand is. Niets spectaculairs.

Rick werd wakker en was verbaasd dat ik er zat. We praatten wat rustig en toen ging hij naar bed.

Ik pakte wat geld en deed de boodschappen bij Duggins. Twee diepvriespizza’s, spinazie, tomaten, koekjes, sinaasappelsap, ovenbroodjes, vleesbeleg. Terug naar huis, boodschappen opruimen, weer naar het strand, iedereen meegenomen, thuis met Floor en Suus naar een documentaire op HBO gekeken over Ron Gallela, famous paperazzo.

Jack wilde monopoly spelen, maar we konden het spel niet vinden.

De documentaire was steengoed, net als alle documentaires op HBO.

Uiteindelijk keken Jack en Lot een beetje mee en rommelden een beetje verveeld om ons heen. Rick sliep nog en ik, Floor en Suus vielen uiteindelijk alledrie even in slaap.

De kinderen begonnen koekjes te pakken en te zeuren dat ze honger hadden, Floor en Suus kregen ook trek, pizza dus in de oven, spinazie prutje erover heen, Rickerd wakker maken, best gezellig eten behalve gezeur van Lot, die niks wilde eten en zat te huilen.

Na het eten een paar blikjes cola voor Floor en Suus gehaald, ditmaal met de Dodge. Rick en Lot bleven thuis. We besloten flinke omwegen te maken, want de muziek in de Dodge, dat is even heel wat anders dan de muziek in de jeep. Ik heb ze kennis laten maken met Alphabet street en nog eens een klein stukje popmuziekgeschiedenis kunnen geven. We herhaalden New York met Alicia Keyes een aantal keer en voelden ons behoorlijk cool.

Terug op Pleasures was de watertruck gekomen. Rick zat met Scott en de watertruck man die we intussen erg goed kennen een versnapering van het een of ander te delen en te kletsen. Je raadt nooit waarover. Oja, basketball. Een kennis van mij had gebeld vertelde Rick, die de Dodge wel wil kopen. 9000 dollar. Ik geirriteerd (wat een kapsoneswijf die geen cent inbrengt notabene) want volgens mij te goedkoop, ze belde weer, kwam, ik liep mee naar de Dodge, Lot stond intussen onder de douche wat ook nog wat moeite had gekost.

Rick had Jack beloofd dat ie weer het eerste kwart van de basketball wedstrijd mocht zien. Ook al niet mee eens, maar goed, het ventje vind het ontzettend leuk om met de grote mannen mee naar basketball te kijken, en lacht hard mee als zij gaan lachen.

Supervertederend.

Okee, terug, die man ging vragen stellen over een lampje dat brandt, dus ik vond het hoog tijd dat de Rickerd het overnam. Bass was intussen ook gekomen. Kids klaar om te slapen, Lot in bed gedaan. Toen Rick terugkwam zei hij dat ie het niet deed omdat de man de Dodge meteen wil hebben. Ja, zeg! We genieten zo verschrikkelijk van die Dodge, dat kan natuurlijk niet. Rick had nog tegen de man gezegd voor 10 000 krijg je hem meteen, maar gelukkig had de man nee gezegd.

Toen Rick weg was, zei Bass dat hij best de Dodge voor 9000 zou willen kopen, dus dat komt wel goed.

Okee, toen was ik iedereen ineens kwijt, want basketball begon.

Gemaild, geskyped, gefacebooked.

Klamboe opgehangen voor Floor, beter laat dan nooit, hij zit onder de muggenbulten.

En toen was het twaalf uur, Floor jarig.

Iedereen feliciteren, Scott en Bass waren er nog steeds, zaten buiten met Rick te kletsen, ik heb zo het idee dat het over basketball ging, maar ik kan me vergissen, Suus lezen op de bank, Floor teevee kijken, ik achter laptop.

Allemaal bij elkaar op de porche zitten, toen Scott en Bass weg waren en Rick weer binnen was, wilden Floor en Suus precies weten hoe het was gegaan tussen hun vader en mij. Ik heb het idee dat ik dat hele verhaal al vaker heb verteld, maar het was voor hun toch zo’n beetje voor het eerst dat ze het eens goed op een rijtje hoorden.

Ze kunnen het zich nu ook veel beter voorstellen, nu ze de leeftijd hebben die ik toen had.

Toen ik weer achter laptop en Rick en Floor en Suus kletsen. Nu Suus naar bed en Floor en Rick kletsen. Eerst over opleidingen en wat Floor nu moet doen en nu over je raadt het niet: het nederlands elftal.

Het overheersende gesprek op het eiland is the Lakers against the Celtics.
Zelfs Suus heeft, terwijl ze eerst een boek aan het lezen was, toch ook gekeken. Eerst steeds even opkijkend van haar boek, later helemaal.

Kortom, alleen Lot en ik bemoeien ons er niet mee.

Ik blijf alleen maar volhouden dat ik Stottlemeier van de SUNS het leukste vind. Ik kan niet uitleggen waarom. Ik denk dat het door de naam komt, want de baas van Monk heet ook Stottlemeier.

De mensen hier op het eiland zeggen: I am going to beat you tonight, in plaats van de lakers gaan vanavond van de celtics winnen of andersom. Een goede gewoonte die ook een hoop humor met zich meebrengt.

Capacity to have fun.

REACTIES

  1. Hi Floor,

    Van harte gefeliciteerd!!!!
    En natuurlijk iedereen gefeliciteerd. Heel veel liefs, Vieveke Donnacha & Juno, Rosslyn&Rodney

    Vieveke · 11 juni 2010 · #

Textile hulp

-