Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: De Televisie

De Televisie

dec 31, 06:43

22/3

Even jaloers maken; HBO miniseries: John Adams. (hoofdrol: Paul Giamatti, waren wij al erge fan van door de film “Sideways”)
Vorige week zondag twee afleveringen achter elkaar, morgen de derde aflevering. Het zal wel niet lang duren voordat BBC het uit gaat zenden en het zal binnenkort wel te downloaden zijn.
Grote avonturenfilm, onwijs goed gespeeld en historisch helemaal tot in de puntjes kloppend, ook de aankleding etc. Het enige, maar dat kunnen Amerikanen niet laten, is dat het weer een beetje sentimenteel over family values enzo is, maar onbelangrijk, kijk even naar dit voorstukje: filmpje John Adams
Dat komt van de site: site John Adams
Meestal kun je in Nederland de filmpjes op zo’n Amerikaanse site niet zien, vandaar het youtube filmpje.

Hier John Adams met Benjamin Franklin

19/1
Kinderen in bed, Miek achter de laptop, Rick languit op de bank televisie kijkend. Zo heb ik het graag ‘s avonds. Eergisteren zat ik een beetje te surfen op het worldwideweb, toen Rick zei: Miek, Miek, kom kijken!
Nina Brink was te gast bij Pauw en Witteman. We keken en we wisten: hier wordt cabaretgeschiedenis geschreven! Gekker dan dit krijg je het maar zelden!

Nina zit daar met een zwart-wit gewoven mantelpakje aan, haar kapsel in de kleur asblond en de slimme donkerbruine prikogen die razendsnel kunnen flitsen: van Pauw, naar Witteman, naar dochterlief…….. Want naast Nina zit dochterlief. Van dochterlief is meer in beeld dan van Nina, ze zit het dichtst bij de camera, aan de rand van de tafel. Je ziet haar mantelpakje: lichtroze met blauwe bies. En je ziet het hondje op haar schoot. Net als Paris Hilton of Christina Aguillera een klein hondje op schoot: Wat internationaal zeg, en dat bij onze eigen Pauw en Witteman!

Nina is het eerst aan de beurt: “Nina, waarom zoek je nu pas de publiciteit, twee jaar na het artikel in de Quote?” (Groot in beeld een foto van de voorkant van die bewuste Quote met Nina in een SM-pakje incl. zweep boven op een dikke manager)
“Nou, in de eerste plaats, dat vind ik helemaal niet leuk dat jullie dat plaatje nu weer laten zien………. en verder: ja, ik was totally shellshocked!, dit is niet een sensatieverhaal, dit is pure karaktermoord!” (Dit allemaal uit te spreken met een vet amerikaans accent, met dikke R)

Dochter Brink is bezig met het opzetten van een restaurantketen. Als Witteman vraagt hoeveel geld daar in gepompt wordt, kijkt dochterlief haar moeder aan met een hele leuke onderling-begrip-geld-poeh! blik van weet-ik-veel,-mam,-weet-jij-het? En mam, met haar snelle bruine oogjes kijkt terug met de wat-denk-jij?-dat-ik-dat-niet-weet? glimoogjesblik…….
Het moeder-dochter begrip is zo groot dat Pauw, die ook niet op zijn achterhoofd is gevallen, denkt: “Nu ga ik eens even roeren in dat meidenpotje”:
“Wie van jullie dames is een hardere zakenvrouw?” Daar zitten ze, in afwachting, Pauw en Witteman, beide het hele gesprek al flink over de tafel heen geleund, zo ver mogelijk naar die dames toegebogen, van binnen allebei de slappe lach, maar van buiten professioneel, als de chirurg die zonder blikken of blozen een ader uit het lichaam van de patient trekt….
En de dames, niet klein te krijgen, flitsten weer een blik van begrip (eersteklas camerawerk) en alsof het afgesproken is, spreekt de dochter eerst: “Mijn moeder is veel gevoeliger voor wat andere mensen van haar denken, daar heb ik niet zo’n last van…..”
En dan Nina vervolgens inkoppend: “Ja, ik ben heel introvert, mensen denken van niet, maar ik ben eigenlijk heel introvert…….”

Na de uitzending doe ik Nina na: “Well, ik was totally shellshocked!” Rick ligt dubbel….. Vreemde sensatie…….
Ik snap nu wat grappige mensen voelen: het is macht. Goh, ik heb macht over Rick: als ik Nina nadoe, gaat ie lachen……

31/12:
Gisteren op PBS voor het eerst Boohbah gezien. Je zag een witte bubbelbel met daarin vaag wat gekleurde figuurtjes. De bubbelbel ging vliegen, hij vloog over de bergen, naar Zuid Amerika en daar zag je drie kinderen springen en lachen en ze riepen steeds Boohbah! en gooiden met die bubbelbel. Uit de bubbelbel kwamen sterretjes en alle kleuren van de regenboog. De bubbelbel ging verder, over de bergen, over de steden, over de zee, naar de Chinese muur. En steeds hoorde je Boohbah, boohbah! De bubbelbel maakte gevaarlijke zweefvluchten over de hele wereld, zo gevaarlijk dat je het gevoel kreeg alsof je in een achtbaan zat. Daar bij de Chinese muur stonden weer drie kindertjes met mooie kleertjes aan te lachen en te springen en ze gingen ook weer spelen met die bubbelbal. De bubbelbal zweefde weer weg en kwam in een witte ruimte terecht. Toen zagen we de bubbelbal van dichtbij, we konden niet zien wat er in zat, maar er was iets geels, iets paars, iets blauws, iets roods en iets groens. De bubbelbel ging open! Hij ging als een bloemblad open en er kwamen vijf soort bloemblaadjes tevoorschijn, die op schommeltjes leken. Allemaal van bubbelbelmateriaal. Die bubbelbellenschommeltjes gingen open en daar waren ze: de Boohbahs! Een Boohbah is een bal en er steekt een kleiner balletje aan de bovenkant uit. Dat kleine balletje ging omhoog en toen zagen we dat er ogen in dat kleine balletje zaten! Hele grote ogen met bijna geen oogwit. (horrorogen) Even zag je die ogen en toen trok dat balletje zich weer terug in die grotere bal. De Poohbah’s ging weer in hun schommeltjes zitten, de schommeltjes gingen weer dicht, ze vormden samen weer de grotere bubbelbel en ze gingen draaien. De sterretjes vonkten ervan af en we gilden: “Boohbah’s niet misselijk worden!” Het was schokkend. Toen zag je die bubbelbel op de grond terecht komen, de Boohbah’s waren weg, er was alleen een vlak op de grond in regenboogkleuren waar opeens een kind op tevoorschijn kwam. Dat kind ging staan dansen. Waar waren die Boohbah’s nou gebleven?
Iets dat heel goed is, kan wel eens enorm schokkend zijn als je het voor het eerst ziet. Dat heb je ook wel eens met muziek.
Wat hoor ik nu? Dit is helemaal nieuw! Dit lijkt nergens op!
Zo zijn de Boohbah’s ook. Je denkt: het is schokkend! Dit kunnen kinderen niet aan, dit is te diep in de fantasiewereld van een kind gaan, zo maak je een kind gek!
Maar na een poosje wende het. Tenminste, Lot begon meteen te gillen van plezier toen ik de Boohbah’s op internet had gevonden.
En daar op internet is het gezellig, onschuldig en educatief. Ik raad alle vaders en moeders aan om met hun kind vanaf 1 tot 6 spelletjes te doen op de Boohbah-site. www.pbskids.org/boohbah

15/12:
Mensen die alles van Rick willen weten, die willen weten wat er in zijn hoofd om gaat, kunnen de series die hij kijkt online bekijken op www.tvland.com


vlnr: i love lucy, leave it to beaver, all in the family, bonanza, gunsmoke, the andy griffith show, green acres

9/12 door Rick:
American Beauty

“When did you become so joyless?”
Televisie is hier geweldig. Zoveel zenders. American Football, Monk, Gunsmoke: allemaal dingen waar ik van hou. En ik heb net weer American Beauty gezien. Voor de derde keer. Wat een meesterwerk. Een film die me niet loslaat. American beauty is wat je noemt een ‘disturbing movie’. Wat maakt ‘m zo briljant?
Niet de plot. Die is vrij eenvoudig. Kevin Spacey speelt Lester Burnham, een uitgebluste recensist, getrouwd met makelaar Carolyn (Anette Bening). Ze leven in een suburb in een mooi huis met hun puberdochter Jane (Thora Birch). Achter de voordeur van hun huis speelt zich de hel af van drie mensen die ongemerkt van elkaar vervreemd zijn. Maar dan wordt Lester verliefd op het vriendinnetje (Angela) van z’n dochter. Hij zegt z’n baan op, chanteert z’n baas, gaat in een hamburger tent werken, begint weed te roken en gewichten te heffen, terwijl hij droomt van Angela: kortom de hele facade van ‘the American Dream’ gaat aan diggelen.
Dat klinkt vrij banaal, zoals ik dat opschrijf, maar toch is het overtuigend. Je voelt met Lester mee. Je ervaart het als een opluchting dat hij de ketens van z’n saaie bestaan van zich afwerpt. Hij wordt een held. Weliswaar een antiheld, maar toch voor mij de meest overtuigende antiheld van de jaren 90.
Het helpt wel dat Kevin Spacey de rol van Lester Burnham vertolkt. Z’n mimiek is geweldig, je kunt moeiteloos invoelen wat hij denkt. Ik vind hem op het moment, arguably, de beste acteur van Hollywood. Niet dat Anette Bening’s vertolking van zijn vrouw Carolyn onderdoet voor die van Spacey. Spel (ook van de ander acteurs), regie, scenario, camera, muziek: alles is even goed aan deze film. De scenes rijgen zich aaneen als parels aan een ketting. Het zijn allemaal korte scenes met uit marmer gebeitelde zinnen, zoals wanneer Spacey een baan in een drive-in hamburgertent heeft aangenomen en hij door de intercom hoort dat z’n vrouw met nieuwe lover in aantocht is. Spacey toont geen greintje jaloezie als het raam omlaaggaat en hij z’n vrouw naast een snelle, aalgladde makelaar ziet zitten. Hij spreekt haar op ironische toon toe. Als zij daar wat van zegt, antwoord hij rustig: “You don’t get to tell me what to do ever again!”
Lester’s nieuwe leefstijl laat vrouw en kind niet onberoerd. Ook zij storten achter hun facade in. De moeder gaat, naast vreemd, ook bijna dagelijks naar de schietbaan. De dochter legt het aan met de voyeuristische buurjongen, die bovendien een geslaagde drugsdealer blijkt te zijn. Het meest triest zijn wel de ouders van deze buurjongen Ricky Fitts (Wes Bentley). De moeder, die al jarenlang onder de terreur van haar man, een ex-marinier (Chris Cooper) lijdt, heeft lang geleden haar verstand verloren en uit zich in spaarzame-huisvrouw-oneliners met een door merg bot gaande verschrikte blik.
Het kan natuurlijk niet goed gaan; daarvoor is de druk van de Amerikaanse droom te sterk. Burnham’s onaangepaste gedrag moet gestopt worden en dat gebeurt ook: hij wordt vermoord door de marinier die denkt dat z’n zoon een homoseksuele relatie met hem heeft. “De hel dat zijn de anderen”, zou Sartre zeggen. Maar voordat het zover is zien we in een van de meest overtuigende scenes hoe Lester, op het punt zich te vergrijpen aan de mooie Angela, zich bedenkt als hij begrijpt dat ze nog maagd is. De (seksuele) spanning vloeit weg. De tijd lijkt stil te staan. Het spel is adembenemd. Hij slaat een handdoek om haar heen. We hebben Angela (debuutrol van Mena Suvari) leren kennen als een oppervlakkig opschepstertje, die tegenover leeftijdgenoten pronkt met haar seksualiteit. Maar door de ogen van Lester maakt ook zij een transformatie door. Wordt sympathiek. Al die karakterontwikkelingen in 1 film en alemaal overtuigend, dat is de prestatie.
American Beauty is een moralistiche film. Het laat ons zien dat ‘the American Dream’ (hard werken en niet zeuren) als decor voor mensen van deze tijd op den duur niet meer voldoet. Dat de helden diegenen zijn die hier uit durven te breken.
“Could you please pass me the fucking asparagus!” is de film in 1 zin samengevat. Zoals: “That rug really ties the room together!” The Big Lebowski in 1 zin samenvat.
Maar waarom spreekt deze film mij zo aan? Ga ook ik door een zgn midlifecrisis? Ik ben inderdaad 44, ik heb vrouw en kinderen. Dus ik behoor wel tot de doelgroep. Zo gek is het niet als ik me identificeer met Lester.
Aan de andere kant. Heb ik niet het avontuur gezocht door naar dit kleine eiland af te reizen?!?
Well, keep yourself sharp, Rick!

25/11
Gisteren Saturday Night Fever op teevee:
Genieten van het mooiste stukje van de film?
Check dit filmpje:
you tube filmpje

23/11
“Lock in those lyrics” is een spelshow waarbij de kandidaat moet uitkiezen welk lied hij wil zingen. Hij zingt mee met de tekst van het nummer en op een gegeven moment staat er geen tekst meer en moet hij de juiste lyrics “invullen”. De band die meespeelt is onwijs goed en de mensen die zingen zijn soms vreselijk, soms heel goed. Het zijn in ieder geval ongeoefende zangers. Ze doen het met heel veel plezier, er is ook een gillend publiek aanwezig. De nummertjes duren steeds minder dan een minuut. Hoe meer liedjes, hoe moeilijker de lyrics, hoe meer geld je kunt verdienen. Ze kunnen ook hun hulptroepen gebruiken, dan is er bijvoorbeeld een vader die zijn dochter mee laat zingen. Het zijn heel gewone mensen die meedoen met hun gewone kleren aan. Je gaat na een paar minuten al van die kandidaten houden. Ze zingen uit volle borst en ook al is het soms vals, ze genieten ervan! Supergoed idee voor een spelshow!!!!!!!
(Jammer alleen dat na ieder liedje de reclames weer beginnen, en wat voor reclames!)

Gisteren (maandag 12/11) bij Bill Maher ging het allemaal over het debat dat de democratische lijsttrekkers hebben gehad. Obama is te soft, Hillary was voor het eerst een heel klein beetje aan het zweten……. en die ander, vergeten hoe hij heet, werd voor gek gezet omdat hij had gezegd dat hij eens een UFO had gezien. Een van de topics die de republikeinen gebruiken in de verkiezingen zijn de illegal immigrants. Een non-topic nu er oorlog bezig is. Steeds gaat het weer over de oorlog in Irak. Er was een gast, JEREMY SCAHILL, die een verontrustend boek heeft geschreven: BLACKWATER, het is de naam van een huurlingenleger, onder leiding van een radicale white christian, ERIC PRINCE.
De huurlingen vechten in Irak en krijgen 12 x zoveel betaald als jongens die in dienst zijn. De haat tussen die twee groepen is erg groot. Die Eric Prince heeft ook zijn eigen intelligence dienst, zijn eigen, heel geavanceerde wapens en het zijn eigenlijk kruisvaarders in de oude zin van het woord. Ze willen veroveren en bekeren, CREEPY!!!!

Na Bill Maher, curb your enthousiasm, ook in Nederland te zien, met Larry David. Te grappig om op schrift weer te geven, maar ik doe het toch. Larry en zijn vrouw zijn uit elkaar en Larry mist haar heel erg. Hij wil dat ze terug komt. Ze heeft een therapeut en hij ook. Als hij vraagt “ga je morgen met me mee naar de bioscoop”, zegt zijn vrouw dat ze het eerst aan haar therapeut moet vragen. De afspraak staat en Larry bespreekt met zijn therapeut hoe hij het aan moet pakken. Hij zegt dat Larry tijdens de film haar hand moet pakken en in haar oor moet fluisteren: “I love you……” Vervolgens moet hij na de film, bij het eten een ultimatum stellen: je hebt tot maandag de tijd om te beslissen of je bij me terug wil, anders….. finished!…… Hij voert het plan uit en zijn vrouw is woedend vanwege dat ultimatum. Larry gaat woedend naar zijn therapeut, neemt hem mee naar zijn vrouw en de therapeut moet van Larry vertellen dat het allemaal zijn plan is geweest. Helaas vertelt de therapeut dat dat handje geven en “I love you” zeggen ook zijn idee was, dus Larry’s vrouw is op haar beurt weer woedend. Larry gaat naar zijn vriend, met de therapeut, en ze bespreken het geval.
Ze hebben een plan: Iemand moet het tasje van de therapeut van Larry’s vrouw op straat afpakken en Larry redt haar vervolgens. De therapeut van zijn vrouw zal inzien wat een geweldige vent Larry is en zal Larry’s vrouw op andere gedachten brengen. Wie gaat dat tasje stelen? De therapeut van Larry. Hij heeft nog wat goed te maken! Het plan lukt, je ziet Larry die het tasje afpakt en de dief wegjaagt en vervolgens aanpapt met de therapeut, maar op de achtergrond zie je dat de Larry’s therapeut opgepakt wordt door de politie. Larry besluit met de therapeut van zijn vrouw een kop koffie te drinken en zijn therapeut wordt intussen naar de gevangenis afgevoerd. De therapeut van zijn vrouw is erg onder de indruk, kijkt vreemd op als blijkt dat ze Larry, de man van een van haar clienten tegenover zich heeft.
Als zijn vrouw bij haar therapeut is geweest, belt Larry haar op. Ze zegt dat haar therapeut heeft gezegd dat ze Larry niet meer moet spreken……. Larry begrijpt er niets van, maar opeens heeft hij het door. De therapeut is op hem gevallen! Wat nu?
Hij gaat met de therapeut van zijn vrouw koffie drinken en vertelt dat hij alzheimer heeft. Net diagnose gekregen. Komt goed uit, want er verschijnt een politieagent aan het tafeltje om Larry te ondervragen over de tasjesdief. Larry kan zich niets herinneren. De therapeut zegt: Je moet terug naar je vrouw. Weer een plan gelukt. pff!
Larry en zijn vrouw gaan naar de kermis, alles is helemaal goed tussen de twee, maar dan gaat de telefoon van zijn vrouw. Het is haar therapeut. Ze heeft de therapeut van Larry net bij zich gehad, hij was helemaal kapot van dat gevangenisbezoek en had een therapeut nodig………..

30 oktober 2007
Realtime with Bill Maher
Praatprogramma op HBO. Bill Maher is een Ier, vrijgezel en inwoner van Californie, heeft een actueel praatprogramma met politici, acteurs, schrijvers als gasten.
Vaste rubriek is New Rules, waarin meestal Bush heel erg voor gek wordt gezet.
Anti-Bush, anti-Islam, pro-Hillary, pro-climate change (vooral nu met die bosbranden in Californie)….
Heel veel goede grappen en Bill Maher neemt geen blad voor de mond. Meegemaakt dat ie een keer iemand uit het publiek aanviel (ik weet niet meer waarom), paar dagen geleden was het erg grappig: een burka modeshow, met grappige woordspelingen zoals (heel flauw): Deze burka is ontworpen door Moslim Dior, een bekeerde Christian…….. En: deze burka is supersexy, je ziet alle curves: Hoofd en schouders…… Deze burka kun je ook krijgen in de kleuren: velvet black, black black en dark black…….

Wij kijken vaak naar Monk, grote hit in Amerika.
Vandaag deed Snoop Dogg de titelsong:
Youtube filmpje

De originele titelsong is veel beter:
Youtube filmpje

20 oktober 2007
THE WAR

Marnix is erg druk bezig met de televisie. In Nederland downloadt hij Amerikaanse series, maar hier kan hij ze live zien. Maar dan nog steeds niet allemaal, dus hij moet weer downloaden om ze bij te houden. Wat ik ervan gezien heb, vind ik “Californication” erg goed, een serie over een schrijver die niet van zijn ex af kan komen. De ex wordt gespeeld door die hele mooie vrouw waar Jim Carrey verliefd op is in de Truman Show. We kijken ook naar “The War”, een documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de Amerikaanse soldaten die vochten in the Pacific. Veel filmbeelden zijn in kleur en gemaakt midden in de gevechten. Je ziet verschrikkelijke beelden van stervende jongens en je hoort commentaar bijvoorbeeld over hoe lang een soldaat het vol kan houden om te vechten. 280 dagen. Langer dan 280 dagen zijn ze zeker dood of doorgedraaid. Je ziet dan ook beelden van jongens die doorgedraaid zijn. Ik kan er niet goed tegen, zo’n jongen die, in kleur, met een soort counselor zit te praten en die zegt: “I cannot take the sight of dead people, I cannot take it no more” Als je dat gezicht zag van die jongen. Natuurlijk komen de Veterans ook aan het woord. Van die verhalen die ze al zo vaak hebben verteld, dat ze het heel goed kunnen vertellen, dat heb je vaker bij veteranen. De leukere verhalen zijn dat. Maar ook moeilijkere verhalen, die gaan opeens veel stroever.

10 oktober 2007
We hebben 32 kanalen, iedereen die op St. Eustatius kabeltv neemt, krijgt deze kanalen, er zitten er ook bij waar je normaal gesproken voor moet betalen. Dat zijn de kwaliteitszenders uit Amerika: HBO, Showtime en Cinemax.
Speciaal voor ons eiland, heeft het kabelbedrijf ook BVN erop gezet, een chinese zender (voor de Chinese ondernemers: supermarkten en restaurants) en een spaanse zender (voor de Colombiaanse werkneemsters, dat zijn aantrekkelijke dames die hier steeds 3 maanden blijven). Marnix heeft op de laptop free guide geupload, dan zie je iedere dag wat er op teevee komt, hij had dat natuurlijk al twee weken terug gedaan, maar ik ben er nu pas achter. Voor de geinteresseerde lezer zet ik hieronder alle kanalen die we ontvangen. Als er iets leuks gebeurt op teevee, dan gaan we dat hier melden.

3 TLC niet goed
4 CNN
5 Discovery Channel
6 niks
7 TBS staatsomroep, veel kinderprogramma’s
8 BVN de nederlandse zender
9 DISNEY CHANNEL
10 ESPN sportkanaal
11 HBO geen reclame, curve your enthousiasm
12 USA wel reclame, ook paytv, zomers goede series, ‘s winters herhalingen
13 religieuze zender
14 cinemax films zonder reclame
15 leeg
16 leeg
17 EWTN religieuze zender
18 CBS veel reclame, goede series
19 NBC veel comedy’s, journey man
20 ABC lost
21 FOX overdag rijdende rechter etc. 24, prison break
22 BET Black Entertainment Television
23 .. oude films, geen reclame
24 spaans kanaal
25 TWC the weather channel
26 Lifetime oude comedy’s
27 cartoon network
28 ESPN2 sport
29 ABC family jeugdprogramma’s, comedy’s
30 scifi alleen science fiction
31 Showtime geen reclames, series en films ongecensureerd
32 3 ABN ? slecht ontvangst
33 Chinese zender
34 CARIB VISION
35 TVLAND oude westerns, i love lucy enz.
36 HGTV home improvement televisie
37 TNT “herhaalkanaal” met veel reclames

Er kan niet gereageerd worden op dit artikel

-