Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Boris en Janna

Boris en Janna

nov 21, 09:37

Ik maak me druk over Boris en Janna. Dat zijn de zwerfhonden die wij eten geven. Ze zijn meestal bij ons, maar gaan overdag hun gang, ze rennen achter de koeien en ezels aan en zwerven soms wel een paar kilometer ver weg. Wij wonen op een terrein waar nog een huis op staat. Vlak voor de zomervakantie is de eigenaar, Carol, er een paar dagen geweest. Boris was er toen al en Dinky gaven we aan Carla voor de zomervakantie.

Eind oktober kwam Carol weer hier met haar man. Ze vertelde dat ze het erg leuk heeft gevonden met Boris om zich heen, toen in de zomervakantie. Boris leek haar zelfs nog te herkennen. Hij was weer veel bij de buren en nu ging Janna met hem mee. Carol en haar man maakten ‘s ochtends wandelingen langs het strand met die twee honden. Minder fijn vonden ze het dat ze op hun porche op de stoelen gingen zitten.

De “dog run”
Al een poos vraagt Kermit van Putten, die hier in de buurt geiten heeft rondlopen, of ik een kooi wil maken voor de honden. Hij is bang dat Boris wordt doodgeschoten, want dat doen de boeren met loslopende honden. Ze zijn bang dat de honden hun geiten doodmaken. Dat doen veel honden, maar Boris is er nog nooit op betrapt. Nu Carol ook over de honden begint, besluit ik die “dog run” maar te gaan maken. Kermit werkt bij the housing foundation, dus kan makkelijk aan een hek voor me komen. Ik krijg palen en een rol gevlochten ijzer. Ik beloof aan Kermit en ook aan Carol dat ik voor vrijdag een “dog run” maak. Vrijdag komen de huurders van Carol en ze mogen geen last hebben van de honden.

Als ik aan Rick en Scott vertel dat die “dog run” er moet komen, zeggen ze dat dat tijdverspilling is omdat die honden er onder door gaan kruipen. Zij gaan me niet helpen. Onze andere vriend Bandit bemoeit zich er ook mee en komt met een ijzeren kabel, waar je de touwen of kettingen voor de honden langs kunt laten roetsjen zodat de honden veel ruimte hebben aan hun lijn.

Okee, dan maar aanlijnen.

Lot wordt ziek en ik word ziek. Ik kan niks doen. Donderdagmiddag is Rudy aan het grasmaaien. Rudy is de beheerder van ons huis en van het huis van de buren. Hij doet de tuinen en aan hem betalen we de huur. Ik lig in bed. Ik hoor hem praten met Rick. Ik probeer Rick te roepen. Als Rick weg is, doe ik een jurk aan en loop naar buiten. Ik roep Rudy, maar hij draait om op zijn grasmaaiertje. Het is zo’n minitractormaaier. Ik sta te rillen en ben te ziek om nog langer op Rudy te wachten.

‘s Avonds maakt Rudy ruzie met Rick aan de telefoon. Ik wil natuurlijk precies weten hoe het gesprek is gegaan, ik kom er achter dat Rudy heeft gezegd dat hij de honden dood gaat schieten, Rick is zo woedend dat hij niet met me kan praten, hij gooit zelfs een porceleinen kan kapot.

De volgende ochtend, vanochtend dus, bel ik Rudy en krijg Renda aan de telefoon. Ze is heel pertinent over die honden. Gisterenavond toen die huurders kwamen, liepen Janna en Boris mee naar boven en gingen zelfs het huis in. Op een gegeven moment moet ik bijna huilen en zeg ik dat ik te ziek ben om zo emotioneel te worden. Het gesprek wordt weer wat rustiger, zij zegt dat Boris en Janna naar Animal Wellfare moeten. Het woord “sloppy” gaat ze ook gebruiken. Het enige dat we doen is honden eten geven. Maar onder druk van de publieke opinie zijn we nu verantwoordelijk voor die honden.
Ik zeg dat ik die “dog run” ga maken.

Het gesprek eindigt met een soort van “het komt wel goed” van beide kanten, dus ik ben wat geruster.

Ik bel Bandit of hij zin heeft om hier toch mij te helpen met die “dog run”.

(Rick is intussen ook heel hard aan het werk op school, heeft geen tijd voor deze zaken…)

Ik mail de foto’s van de bijna affe “dog run” naar Vikki, de eigenaar van ons huis, die er vorige week ook was en van Carol en Rudy natuurlijk van alles te horen heeft gekregen en flink heeft doorgepraat over onze honden.

Ik kreeg de avond dat Rick zo’n ruzie met Rudy had gehad nl. een mailtje van Vikki waarin ze vraagt hoe het met de “dog run” gaat. Ik mail terug dat ik na overleg had besloten de honden aan te lijnen. Zij mailde terug dat ik ze dan wel DE HELE TIJD aangelijnd moet houden nu er huurders zijn.

Waarom waren Boris en Janna er niet toen ik ze eten wilde geven vanavond? Waarom was Dinky net zo ongerust aan het blaffen? Hij ging zelfs even huilen, het kleine onervaren wolfje…

Zou Rudy het hebben gedaan?

wordt vervolgd…

REAGEER

Textile hulp

-