Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: We zijn weer beter.

We zijn weer beter.

nov 21, 07:31

Lot en ik waren ziek. Lot had erge koorts en ik niet, maar we hebben samen de hele dag in bed gelegen en bijna de hele dag geslapen. Ik voelde me zo ziek dat ik alleen heel langzaam de afwas heb gedaan. Verder slapen en lezen in het boek van Theun de Vries, “De vrijheid komt in het rood gekleed” over de bevrijding van de slaven op Guadeloupe. Door hun broeders van de franse revolutie. In 1794 heeft de Franse Revolutie de slavernij verboden verklaard.

Ik weet niet wie dit heeft geschilderd, maar dit is de conventie die slavernij afschaft in 1794.

In 1802 heeft Napoleon Bonaparte ervoor gezorgd dat slavernij in Guadeloupe (want Guadeloupe was het enige eiland waarbij die slavernij afschaffing was doorgegaan) weer werd toegestaan. Bij het gevecht dat daarom gaande was, werden 10.000 Guadeloupeanen gedood. Paar revolutionairen zijn in de vulkaan gesprongen toen ze zagen dat hun eiland niet meer te redden was. De slavenhandel wordt in 1831 afgeschaft en 15 jaar later schaft koning Lodewijk Filips I de slavernij af in de koninklijke overzeese gebieden Martinique, Guadeloupe en het zojuist door Frankrijk geannexeerde eiland Mayotte. Pas in 1848 worden alle slaven bevrijd, dus niet alleen Caribische, maar ook slaven uit Senegal.

Auguste François Biard (1798-1882) – L’abolition de l’esclavage dans les colonies françaises en 1848.

Wat een langzaam gedoe zeg, de slavernij was al twee jaar verboden, en nog werden op Guadeloupe in 1848 87 000 slaven bevrijd!!

Weer een bewijs dat het erg moeilijk is een eiland heel ver weg te besturen.

Beetje oud bewijs, maar toch…

Maar dat terzijde.

Rick heeft me net een uitleg gegeven over de economie, dit artikel Marketoracle gaat ver in toekomstvoorspelling, maar volgens Rick heeft Dr. Janice Dorn gelijk.

Ik wil even wat vertellen over dat artikel.

Ze begint met cijfers die bewijzen hoe ernstig de crisis is.

Dan onderzoekt ze wie we daarvoor de schuld moeten geven en zegt ze in de eerste plaats onszelf, in de tweede plaats de KAKISTOCRACY, wat zoveel betekent als: government by the least qualified or most unprincipled citizens

Ze zegt dat zij en anderen in 2005 deze val hebben voorspeld en dat ze ook hebben voorspeld dat Obama de presidentsverkiezingen zou winnen.

Nu voorspelt ze dat we een crisis gaan krijgen minstens zo erg als in 1929, maar waarschijnlijk erger, zoals die in 1873.

Uiteindelijk eindigt ze positief omdat de ontgifting die we zullen ondergaan ons van de verslaving van de hebzucht zal genezen.

Hebben we het over een revolutie?

JA

Een revolutie in het denken die we al eerder hebben meegemaakt.

Het is de hebzucht die ingebonden werd toen de slavernij werd afgeschaft. En nu moet de hebzucht weer ingebonden worden. Wie zijn de slaven anno 2008?

Volgens mij bijna de hele wereldbevolking!!

Voor als je nog niet de link hierboven hebt aangeklikt, het artikel dat Rick me liet lezen, is ook fun om te lezen, citaat: can you see the greed slithering all over him like a greased pig? (“He” is one of them, one of the greedy people, A.) They will get a slap on the hand and their 15 minutes of public humiliation before they slither back to their desert islands and palatial estates. Nogmaals Marketoracle

Het orakel Dr. Janice Dorn, heeft het er op het laatst over dat “onze” kinderen, en de kinderen van “onze” kinderen de prijs moeten betalen voor de puinhoop die “wij” ervan hebben gemaakt.

Er komt massale werkloosheid, enorme stijging criminaliteit, enz.

REAGEER

Textile hulp

-