Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Twee mannen

Twee mannen

aug 30, 09:50

“Gay Marriages, what nonsense is that!” roept de bejaarde man uit. Hij zit op een muurtje uit te rusten. Naast hem zit een iets jongere man. De twee kennen elkaar hun hele leven.
De dunne arm van de bejaarde man maakt een wegwerpgebaar. Zijn gelige vingers lijken zich niet te kunnen strekken, ze lijken op hamers. Hij legt zijn hand weer in zijn schoot. Hij kijkt door zijn oogwimpers de straat in; “Never got married,”, zegt hij, “I’m an independent man!”
De iets jongere man naast hem glimlacht. Hij staart naar zijn schoenen. Dan richt hij zich op en kijkt het meisje van de bank na, die net langsloopt. Zijn kunstgebit lijkt licht te geven in zijn donkere gezicht. Zijn ogen glinsteren. “Good Afternoon” zegt het meisje. “How are you!” roept ie in staccato.

“If I could have, I would have been married to five ladies at the same time…” Hij doet zijn ogen dicht. “But I married one..” Hij draait zich naar de bejaarde man om. “The ladies..” zegt hij, zachtjes knikkend. Dan lacht hij, hij dwaalt met zijn ogen over het gezicht van de bejaarde man. Als zijn ogen de vorsende ogen van de bejaarde man te pakken hebben, knikken ze naar elkaar. Ze draaien hun gezicht weer naar de straat. De iets jongere man wiebelt een beetje. Hij kijkt de straat door. Er is niemand. “Mmmm..” bromt zijn stem vanuit de diepte.

Ze zijn weer stil. De oudste man beweegt met de hamervingers in zijn schoot.
“You know what the old people used to say?” zegt de jongste man,
“Yeah”, knikt de bejaarde man.
“You can swim, but you can’t swim in hot water…”
Dan is het weer stil.
“That’s a fact!” antwoordt de bejaarde man.
“That’s a fact..” zegt hij nog eens, terwijl hij zich omdraait en weer verder loopt, kromme rug, twee plastic zakken met blikken kattenvoer langs zijn tengere lijf.
De man blijft zitten op het muurtje. “Hee,” roept ie naar de overkant van de straat, zijn neef loopt daar. “Come over here!”
Het leven gaat weer door.

REAGEER

Textile hulp

-