Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Caribische cultuur

Caribische cultuur

aug 30, 08:40

Niet proberen te vergelijken met waar je vandaan komt.
Paar dingen:
International:
(Voetbalteam: IBOS The International Brothers of Statia.)
Iedereen op de Carribean is “international”, familie komt van andere eilanden, broers en zussen, neven en nichten zitten op andere eilanden, of in de Verenigde Staten. Iedereen woont op minstens 2 of 3 plekken in zijn leven. 10 jaar op Sint Maarten, 3 jaar op Aruba, 15 jaar in Nederland… Op reis moet je er goed uitzien: mooi nieuw kapsel, nieuwe kleren, kinderen in het nieuw…

Afrika:
Je kunt de families op het eiland tribes noemen.
De families zijn enorm groot, de mannen krijgen veel kinderen en een jong meisje wil al vroeg een kind.
Een man zorgt voor zichzelf, een vrouw zorgt voor zichzelf en de kinderen.
Als de man de vrouw wil zien, voor seks of eten, gaat hij naar haar toe.
Als de vrouw de man wil zien, voor seks of geld, gaat ze naar hem toe.
Veel zorg: Vaders, wees toch vaders!
Maar de mannen willen gaan waar ze willen gaan en de vrouwen willen geen man om zich heen.

Afrika:
Als iemand ergens een klus doet, is ie gewend dat er een aantal mensen bij staan. Ze geven soms iets aan, houden soms iets vast, maar kijken vooral en praten wat. Een klus trekt mensen aan.

Het klimaat:
Hoge druk. Hoge druk betekent felle zon, blauwe lucht en weinig wind. Regen komt, valt hard neer, iedereen is blij, het water stroomt door de straten en na een kwartier: weggedrukt die wolken door de hoge druk. De zon is weer aan de beurt.

Eilandleven:
Op het eiland is iedereen belangrijk. “You don’t know me?” Dan klopt er iets niet. Als je het over iemand hebt en degene met wie je praat weet niet wie je bedoelt, dan praat je net zolang door totdat de ander het weet: “O, that guy, yeah, I know that guy!”

REAGEER

Textile hulp

-