Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: januari 2008

Nog 1 dag!

jan 30, 09:50

In Nederland is het vier uur ‘s ochtends. Enny slaapt maar net. Ze heeft lang wakker gelegen, dat komt wel vaker voor. Een rusteloze ziel heeft daar vaak last van. Slapeloosheid. Lang gaat die slaap niet duren. Ze staat over een uur of drie al weer op. In het vliegtuig kun je dommelen dat het een lieve lust is. En het is fijn om in een stil huis rond te lopen, als je het huis drie weken gaat verlaten. Is alles in orde? Is al het vuilnis buiten, zijn stekkers eruit, gaskraan dichtgedraaid? Wachten op de dikke.
Een uurtje later: Senseo, een bruine boterham met kaas en onrustig heen en weer lopen. Het is nog veel te vroeg om te gaan. Ook te vroeg om nog even te bellen met het Snipje of het Hommelkontje. Voor niets loopt ze naar boven, alles is daar al in orde. Gesjouw, extra grote koffer gekocht. Veel mee te nemen. Extra klamboe, ondergoed voor Lotje, kadootjes, boeken, schaakbord, gordijnen……. Op naar Schiphol! Nog 12 uurtjes dan sluit ze de kleintjes in haar armen.

REAGEER [1]

Leuk weekend

jan 27, 08:49

Leuk weekend gehad, jammer genoeg geen foto’s gemaakt.
Eindelijk in het diepe gesnorkelt met Jack/Bas. Het was wel erg diep. We waren met de boot van de duikschool meegegaan. De echte duikers gingen duiken en Basje en ik snorkelen. Wel grappig om dan heel diep die duikers te zien. Het was voor Bas heel spannend, ook omdat we ons aan het touw dat aan de boot vastzat moesten vasthouden, omdat we anders heel snel weg zouden drijven. Dat gebeurde ook, dat wegdrijven, en Rick stond voor het dramatisch effect hard te schreeuwen vanaf de boot. Allemaal heel spannend, ook omdat het snorkelen nauwelijks lukte; de golven waren zo hoog, dat dat snorkeldingetje steeds niet boven water bleef. Ik maar zeggen tegen het mannetje dat je ook onder water kan kijken als je je adem inhoudt. Maar nee, het moest allemaal snorkelend. Niet dat er veel te zien was, het rif was veel te diep onder ons.
Twee dagen zon, zee en strand, dat was het weekend. Vandaag hele lange rollende golven aan de Caribische kant. Ik lag met mijn ogen dicht en dan hoor je de golf aan komen rollen en als hij links al uiteenspat, rolt hij rechts nog verder, je hoort dat rollen en uit elkaar spatten langs je heen gaan met enorm geweld. Die zee, dat strand……. Iedere dag is het anders…… Dat klinkt heel flauw, iedere dag is hij anders, maar het is toch eigenlijk heel bijzonder dat die zee echt iedere dag anders is. Die hele lange rollende golven van vandaag, die had ik nog nooit gezien, het waren echt golven met zo’n tunnel erin en als kinderen meesprongen in de golf voordat hij kapotslaat, op zijn hoogst, dan zag je die lijfjes door het water heen. Gisteren was er een enorm strand, vandaag bijna niets, dat is ook iedere dag anders.
Rick knapt een beetje op, veel buiten geweest, de zon op zijn huid laten branden, afwachten maar……..

REAGEER

Spanish Stroll

jan 26, 05:25

Sommige lezers kunnen zich de onvergetelijke Willy Deville van Mink Deville nog wel herinneren. Broodmager, met zo’n crackstonede oogopslag, superdun snorretje en outfits van zwart met wijnrood fluweel overhemd of zwart met diep paars fluweel overhemd. Het was 1977 toen hij met Spanish Stroll kwam.
“Hey Mr. Jim, I can see the shape you’re in”. Op de achtergrond stonden een paar lellebellen: Oeoeoe,oeoeahh!
En dan beet Willy weer een zinnetje. Meer parlando dan zingen. Ik vond het erg cool. Dan was er plotseling de brug: Eh Rosita, Rosita! en hup, daar ging het weer: Oeoeoe…
Het is zo’n plaatje dat ik graag nog es op zou willen zetten nu ik op dit kleine eilandje, ver weg van huis zit.
Heb ik het eigenlijk ooit in m’n bezit gehad?
Es kijken, we hadden vroeger een kleine verzameling platen in huis voordat Bart en ik elk onze eigen platenverzameling opbouwden. Deze bestond uit, als ik me goed herinner:
-The White Album van The Beatles
-Een dubbelelpee van The Beach Boys
-Een lp van Greg and Duane Allman (niet van ‘The Allman Brothers’)
-lp van Santa Esmeralda (don’t let me be misunderstood)
-Een lp van Jefferson Aeroplane
-Let yer yaya’s out van The Rolling Stones
Daar begon het mee. Het stenen tijdperk. Hoe die platen precies ons huis binnengekomen waren, weet ik niet meer. We hadden ze al toen we tussen 1972 en 1976 in Amerika woonden. Ik vond algauw dat ik veel meer kijk had op wat ‘goede muziek’ was dan Bart. Ik kocht mijn eigen plaatjes zoals ‘Stand by me’ van John Lennon en ‘Killer Queen’ van Queen. ‘Songs in the Key of Life’ van Stevie Wonder. Gekocht in de V&D.
Ik herinner me een keer dat ik thuis kwam van school en de eerste lp van ACDC zag liggen. Kennelijk had Bart die gekocht of geleend en hij was niet thuis dus ik zette ‘m op. Jezus Christus wat was dat lekker! ‘‘Whole lotta Rosey”. Strak, hard, zonder te vervormen. Geweldig. Niks tegen Bart zeggen, natuurlijk. Zo was het wel toen.
Een heleboel muziek heb ik pas na de middelbare school ontdekt. Zoals Doors en Led Zeppelin. Soms waren er nummers waarvan ik maar niet te weten kon komen van wie het was of hoe het nummer heette. Dat is bijvoorbeeld jarenlang het geval geweest met het nummer ‘Allright Now’.
Tá..tadáda…tadatadatadatatata.
“There she stood in the street”….
Dat was alles wat ik wist en met die kennis gewapend ging ik naar de platenzaak en dan voorzingen: Hebben jullie die plaat die begint met: ta..tadata?
Onbegrijpende blikken.
“Van wie?”
“Dat weet ik niet”.
“Nee, sorry, die kennen we niet”.
Ongelukkig droop ik dan af.
Het geluk toen ik eindelijk wist dat het ging om Allright Now van Free was groot. Op naar Plato en afrekenen die plaat. Zo snel als m’n korte beentjes me konden dragen naar huis (toch alweer de 20 gepasseerd!). ‘Fire and Water’, heette die plaat. Fris uit de hoes trekken. Naald erop. Gekraak en dan het lekkere stacato gebrul van Paul Kossoff’s gitaarrif. Even later de koebel en daar…de onnavolgbare Paul Rodgers. Kouwe rillingen. Pure extase.
Moments of bliss.

REAGEER

jan 25, 12:48

Ik durf te wedden dat van Aartsen in het plat Haags Jodias genoemd wordt. Klopt het?

foto NRC Bas Czerwinski
Fotoanalyse: Je ziet het, want je weet het: zijn haar is gefohnd. Maar dat is een detail: de manier waarop hij zijn kin naar beneden duwt tijdens het lachen; ter bescherming van de aardappel in zijn keel, de wijdte van de mond tijdens het lachen: niet te wijd, dan zien de mensen je tandvlees!
Die twee kenmerken van de lach van Jozias van Aartsen hebben niet te maken met zijn intrinsieke capaciteiten, nee, ze zijn hem opgelegd. Ofwel hij heeft een dominante moeder gehad die hem vertelde hoe hij moest lachen, ofwel hij heeft een dominante vader gehad die zo lachte en die hij heeft geimiteerd. Ik denk het laatste. Wie was die oude van Aartsen?
Mooi hoe het gebit al een bocht maakt, terwijl de mond ruim genoeg is voor een ruimere bocht.

Bij al die clownerie van de onderkant van het gezicht, komen die ogen er mooi van af. Die ogen zeggen: jongens, ik kan er niets meer aan doen, ik ben een aardige vent, ik heb het beste met jullie voor, maar ik zit vast in mijn manieren, ik beweeg me te zwierig, mijn stem komt uit een ander tijdperk, vergeef het me, ik vergeef het mezelf ook. Neem me zoals ik ben, ik fohn mijn haar, okee, maar als je goed oplet zie je toch ook dat ik altijd perfect in mijn pak zit. Is toch belangrijk lieve mensen!
Inderdaad, hij heeft gelijk: Hij ziet er altijd uit om door een ringetje te halen die van Aartsen! Misschien gaat ie wel een trend setten in Den Haag. Kom op Aarts! Je hebt het in je! Laat die excentrieke Jozias naar buiten! Pink met zegelring? Wandelstok? Hoed? Jas met bontkraag? Doe het! Breng een beetje Franse zwier in La Haye! Beloof ons om nooit met een broodtrommeltje achterop de fiets naar je werk te gaan. Loop gewoon naar het werk, met de hond over straat! En de mode kan altijd zwieriger. Je kunt veel doen met dassen en sjaaltjes. Laat alleen nooit bretels zien. Succes!

Even nog over de psyche van Jozias : In de “Opzij” van oktober 2000 heeft Jozias zich langs de feministische meetlat laten leggen.
En wat blijkt, zijn vader was minister van Volkshuisvesting tijdens de zg. jenevercrisis van 1960. ARP kamerleden, beschonken en behoorlijk opgefokt stuurden van Aartsen sr. naar huis vanwege een kwestie die ging over 2500 woningen. Het kabinet is daarna gevallen!

Zijn vader bleef kalm, maar zijn moeder en vrouw des huizes heeft er een trauma aan overgehouden: “Ze wilde niets meer met die rotwereld van de politiek te maken hebben. (…) Ik heb die hele ellende thuis natuurlijk van dichtbij meegemaakt, hoe mijn moeder zich afsloot, dat zie je als kind, daar doe je vervolgens iets mee.”

Wat verklaart dat? 1960, kleine Jozias was 13, zijn vader bleef kalm, zijn moeder sloot zich af, hoe ging dat, wat deed dat met Jozias ………

REAGEER [1]

Salsa

jan 24, 10:24

De grote afkeer van de titel: “Naar een salsa op klompen”, heeft me belemmerd van dit rapport van het wetenschappelijk instituut van het CDA uit 2007 kennis te nemen.

Nu toch gedaan en ik snap de problemen beter:
Kleine samenvatting:
In 1954 is een statuut geschreven, een soort grondwet voor Nederland als transatlantisch Koninkrijk met autonome rijksdelen.
In dat statuut wordt wel gesproken van gelijkwaardigheid en onderlinge bijstand, maar ook wordt duidelijk gemaakt dat het statuut niet een eeuwig edict is en dat in de toekomst de partners ieder huns weegs zullen gaan.

Frankrijk heeft dat anders gedaan, in 1946 hebben zij hun Caribische gebiedsdelen een integraal onderdeel van Frankrijk laten worden. (Les Departements d’outre-mer)

Het Statuut dat wij hebben opgesteld, is eigenlijk een dekolonisatie Statuut, het is er alleen nooit van gekomen. Dekolonisatie is wel een wens geweest en een beetje uitgekomen met de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 en de status aparte van Aruba.

Begin jaren 90 komt een einde aan die dekolonisatie gedachte. Ernst Hirsch Balin schrijft een blauwdruk voor de toekomst van de Nederlandse Antillen. Als minister van Justitie was hij verantwoordelijk voor Arubaanse en Nederlands-Antilliaanse aangelegenheden. Hij kondigt een nieuwe periode aan van hechte samenwerking.
Aan het einde van de toekomstconferentie in 1993 biedt Hirsch Balin, samen met premier Lubbers dat rapport, die blauwdruk aan aan de minister van justitie van de Antillen, Suzy Camelia Romer. Wat doet de Antilliaanse excellentie? Met een theatraal gebaar, in overstaan van alle hoogwaardigheidsbekleders en de pers, verscheurt ze het rapport. De Antillianen voelden zich voor het blok gezet.

In dat jaar (1993) is er een referendum gehouden op alle eilanden van de Antillen over de staatkundige toekomst. Driekwart van de stemmers waren voor het behoud van de Nederlandse Antillen. Dit was volgens “Salsa op klompen” een uiting van onvrede met de politiek zoals die begin jaren negentig was. (Eigenlijk is het op de Antillen net als in Nederland: de politiek staat te ver van de burgers af! De minister verscheurt een samenwerkingsvoorstel en de burgers willen de Nederlandse Antillen behouden!)
Het ging vanaf de jaren 80, toen de olieraffinaderijen sloten, slecht met de Antillen, vooral met Curacao, er was een recessie en er moest bezuinigd worden. Door de sociaal-economische problemen werd duidelijk dat er een teveel aan politiek was in de Antillen.

Alle Antilliaanse eilanden hadden hun eigen gezaghebber, een bestuurscollege, een eigen eilandelijk ambtenarenapparaat en een democratisch gekozen eilandraad. Daarboven stond de Antilliaanse regering die gecontroleerd werd door de Antilliaanse Staten (waar vertegenwoordigers van de verschillende eilanden in zaten) Die Antilliaanse Statenverkiezing was elke 4 jaar en de eilanden hadden elk hun eigen verkiezing voor hun respectievelijke eilandraden, ook iedere 4 jaar.
Theo Korthals Altes zag het grootste probleem van deze overdaad aan politiek hierin: (in Koninkrijk aan Zee (1999)):
“De Antilliaanse regering is de constante speelbal van de machtsspelletjes van de afzonderlijke eilanden. In het parlement heeft Curacao, terwijl het driekwart van de maatschappelijke en economische belangen vertegenwoordigt, geen meerderheid. Curacao is dus altijd gedwongen lastige compromissen te smeden met andere eilanden.”

Eind jaren negentig wordt het IMF ingeschakeld. Voortaan als er financiele steun gegeven zou worden, zou het IMF dat moeten goedkeuren. Eenderde van de ambtenaren moest weg, de loonkosten van de overheid gingen van 68% naar 42%.

In 2000 wordt een referendum gehouden op Sint Maarten: 70% van de bevolking is voor een status aparte. Overigens hadden de stemmers niet de mogelijkheid om te kiezen voor de optie van het franse model: opgenomen worden in het koninkrijk als openbaar lichaam van Nederland.

In 2004 en 2005 zijn er referenda op de BES eilanden geweest: Bonaire en Saba stemden voor een directere band met Nederland, van Sint Eustatius wilde 76,6% van de stemmers alles houden zoals het toen was.

Wat gaat er nu staatkundig gebeuren:
Aruba, Curaçao en Sint Maarten behouden hun eigen wetgeving. Er komt een gemeenschappelijk hof van justitie voor Nederland, Curaçao en Sint Maarten. Nederland neemt de schulden van de Antillen (4 miljard gulden) over. In ruil daarvoor mogen de eilanden geen leningen meer afsluiten. Curacao, Aruba en Sint Maarten worden drie autonome landen, ieder heeft een afzonderlijke band met Nederland. De Nederlandse Antillen zullen als Land binnen het Koninkrijk aan het einde van 2008 worden ontbonden.

De drie eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES eilanden) zullen als Openbaar Lichaam van Nederland verder gaan. Dat wil zeggen dat de Nederlandse gemeentewet op die eilanden gaat gelden.

Wat nu belangrijk is en waar wij als BES eilanden ons mee bezig houden is de status van onze burgers.
Hebben de mensen op de BES eilanden nu dezelfde rechten als de Nederlanders in Nederland? Ze zouden die wel moeten hebben!
Over de plichten hebben de mensen het hier nog even niet.
Tot nu toe zijn de belastinginkomsten van de gehele Nederlandse Antillen 25,4% van het BBP, in Nederland is dat 38,6%. Maar ja, nog even wachten met belastingheffen! Alles rustig aan, stap voor stap…..

Dit was in het kort de situatieschets, volgende keer iets meer over de problemen en de oplossingen……..

REAGEER [1]

Greg Holden live!

jan 21, 10:02

Nu even een hele goede analyse van de liedjes van Greg Holden, die over een jaar waarschijnlijk heel beroemd is: je kan zo lekker meezingen!……….. (Jammer als je op je werk zit te kijken naar onze site)
Een heel ander liedje van Greg Holden: City boy

REAGEER [1]

Ach.........

jan 19, 07:51

Check dit filmpje!
filmpje Greg Holden
Hoe kwam ik daar? Ik zocht eerst naar iets over film Wilders. Toen kwam ik bij allerlei filmpjes over Illuminati en Free Masons en de symbolen op het dollarbiljet en de New World Order, en toen was er een filmpje van een jongen: Nerimon; die een leuk spel had verzonnen: 5 Fact Vlog Tag Train: je noemt 5 feiten van jezelf en dan geef je aan 5 mensen dezelfde opdracht. Leuk om te kijken. Allemaal jongens en meisjes van een jaar of 20. Brits en verderop in de “ketting” ook Amerikaans. Je ziet na een paar seconden of het filmpje leuk gaat worden. Een van de wonderen van ons brein. Waarschijnlijk doet ons brein er nog sneller dan die paar seconden over. Uiteindelijk wilde ik terug naar die eerste: Nerimon, om te kijken welke filmpjes hij nog meer had gemaakt. Hij had een filmpje waarin hij aan iedereen wil laten weten: kijk en luister naar Greg Holden. Ik keek naar Greg Holden en nu zeg ik op mijn beurt: Kijk naar Greg Holden……

REAGEER [2]

Wist je dat.........

jan 16, 01:04

het totale aantal bewoners van de Nederlandse Antillen (2007) 223.652 is? (Vergelijk: in Den Haag wonen 468.421 mensen)
Dus iets minder dan de helft van Den Haag verdeeld over 5 eilanden.
Een kwart van Den Haag, (in 2004 bijna 131.000 mensen) zijn de Antillianen die in Nederland wonen.
Er wonen dus een kleine 100.000 Antillianen meer op de Antillen dan in Nederland. Met andere woorden: tweederde van het totaal aantal Antilliaanse mensen woont op de Antillen, eenderde in Nederland. En dan zijn er ook nog erg veel mensen die in Nederland zijn en die zich niet hebben geregistreerd.

Op Curacao wonen 137.094 mensen. Zeg maar de Schilderswijk, Centrum en Laak bij elkaar.
Op Sint Maarten (Nederlandse gedeelte) wonen 38.959 mensen. (Hoeveel mensen wonen er in Scheveningen? Zoiets dus)
Op Bonaire wonen 11.537 mensen. (Iets minder dan in het Statenkwartier (daar wonen 13.658 mensen)) Stel je voor dat je met het hele Statenkwartier op een Caribisch eiland zou wonen!
Wel met Paagman er bij graag!

Op Sint Eustatius wonen 2699 mensen, zeg maar de hele Laan van Meerdervoort, of nee, het lijkt een beetje op heel Duindorp!!!
Op Saba 1491 man: ik denk dat dat wel de Stevinstraat en Gentsestraat, die winkels daar in het Belgisch Park zijn. Dus op Saba: Paljas, Blue White en de Kaas-h-h-h-ut graag!

Nu over ons eiland: Van die 2699 mensen die hier in alle rust en tranquility leven, zijn er 12 mannen en 19 vrouwen ouder dan 85.
Er zijn 192 kinderen tussen de 0 en de 4 jaar, die noemen we de darling sweethearts. Er zijn 227 kinderen tussen de 10 en 14 jaar en 155 tussen de 15 en 19. Van die laatste groep zijn er in 2006 15 kinderen geslaagd voor het mavo-examen en 7 voor het BVO.
De grootste leeftijdsgroep is die van de mensen tussen de 40 en 44 jaar: 137 mannen en 131 vrouwen! Daarna de mensen van 25 tot 29 jaar: dat zijn er 237.
In 2006 zijn 280 mensen geimmigreerd en 183 geemigreerd. Wie waren die 280 mensen? Een paar leraren, dat wel, maar niet meer dan een man of 10. Een paar bejaarde Amerikanen, dat ook…. De meesten kwamen natuurlijk uit die grote groepen van 40 – 44 en 25 -29. Die 183 man die wegging, dat waren vast vooral mannen tussen de 25 en 44. Dat waren er nogal wat! En die maken vast kindjes op andere eilanden…….. Maar daar komen er ook weer een aantal andere mannen voor terug……. Die ook kindjes maken……. O! Of met hiv aan komen zetten! (Caribisch gebied is na Afrika het gevaarlijkst wat hiv betreft…..)

REAGEER

Bad rooster steeds brutaler

jan 14, 11:13

Kippen en hanen zijn nu erg veel rond ons huis. Gekraai niet van de lucht. Ik denk dat er binnenkort kuikens komen.
Gister was ik alleen thuis, zat stil op de bank, meestal komen alleen de kippen naar binnen, nu ook haan.

best eng.

Feestje

jan 12, 09:40


Zonsondergang 11 januari
Gisteren hebben we hier een feestje gehad. Om te vieren dat ons huis is verkocht. Het was erg gezellig, ons huis is erg geschikt voor een feestje. Tja, we hebben een bar he! Het was niet echt een multicultureel feestje van geintegreerde mensen; we hadden gewoon het groepje leraren uit Nederland uitgenodigd. Er was 1 statiaan: Brian McCarthey, biologieleraar, maar ja, Brian heeft 6 jaar in Nederland gewoond, heeft zich altijd een beetje een vreemdeling gevoeld op het eiland omdat zijn ouders hun kinderen wat “internationaler” hebben opgevoed. Ze hebben op Curacao en op Sint Maarten gewoond en nu is hij weer op Statia. Zijn zussen wonen in Nederland. Dus Brian telt niet…….
Wel grappig om te ondervinden hoe “integreren” werkt. Een Nederlander op een Turks familiefeestje zit er natuurlijk ook zo’n beetje als een accessoire erbij. Als Cedric Lijfrock langs was gekomen, hem hadden we wel uitgenodigd, dan was hij ook “de bezienswaardigheid” van het feestje geweest. Als ik door het dorpje loop met Bas en Lot en Reggie en zijn zusje, dan vragen alle mensen die we tegenkomen aan het zusje van Reggie: waar gaan jullie heen……..

REAGEER

jan 05, 12:58

Hele dag geregend: niet gesnorkeld. Rick heeft wel gejogd: van huis naar de zee en weer terug. Rick heeft met de kinderen gevoetbald. Ik heb met Jackie schoolwerk gedaan: goed voornemen: iedere dag schoolwerk doen met Jackie. Rick leest short history of the Caribean, ik lees nog steeds rechter Tie (derde verhaal sinds eerste kerstdag) Lekkere soep gegeten, lekkere nasi gegeten, geen dieren gezien, 3 afleveringen van Monk gezien, lego auto gebouwd, op het schoolbord heeft Jackie een muis en een kat getekend, best goed. De was gedaan, is nu nog steeds kletsnat. Achter de computer gezeten, gemaild, gegamed en geskyped. Boodschappen gedaan. Stel je maar voor dat je met je gezinnetje op Terschelling of Ameland op vakantie bent en het regent de hele dag. Zo’n soort dag was het.
Hoog tijd dat de scholen weer beginnen.
Volgende keer hopelijk snorkelverslag.
Lezer dezes: Hebt u goede voornemens?
Wij hebben er meerdere: stoppen met roken, meer bewegen (vooral Rick), Jackie leren lezen, schrijven en rekenen, geschiedenisboek voor de grote vakantie afhebben, afslanken, als Nicky en Reinier deze zomer trouwen moeten we er wel snazzy, frazzy, jazzy uitzien.
Lezer dezes: Telt u uw zegeningen?
Ik wel: Ik ben blij dat ik een neef, een zwager en een vader heb die ons huis op de Laan gaan leeghalen. Die met de boedelbak alle troep weg gaan doen. Waarheen is nog niet bekend, maar Marnix zegt: “Het wordt een leuke dag.” Ik ben ook blij dat ik hier op dit eilandje ambitieloos aan het lummelen ben. Schijnt heel goed te zijn voor de geestelijke gezondheid. In het kader van de onthaasting. Alleen als je niets doet, krijg je wel eens een idee. Zo’n beetje voor je uitstaren; je droomt al snel weg en voor je het weet heb je een leuk idee in je hoofd. Leuk zeg, zo’n idee, denk je dan. Net zoals wanneer je ‘s nachts hele leuke dromen hebt: leuk zeg, die dromen, ik weet niet meer waar ze over gingen, maar het was heel spannend tijdens het dromen. “Miek!”, mailde mijn vader, “je was zo actief, en nu heb je het alleen maar over kippen en hanen, ik wil wel trots op je zijn!” “Nou, wacht maar pap! Ik schrijf een geschiedenisboek!”

REAGEER [2]

jan 03, 10:22

Miek, ga weg met die dieren de hele tijd.
Opeens dierenliefhebber geworden, doe normaal.

Tussenstand: Feestdagen moeilijk geweest.
Heimwee naar familie.
Naar Floor en Suus.
Kleine inzinking.
Zin om naar Nederland te gaan, iedereen een dikke knuffel te geven en dan weer terug.
Lastig als je van zoveel mensen houdt.
Ja, mag ik ook eens klagen!
Het kan niet de hele tijd leuk zijn hoor!
Morgen ga ik snorkelen met Jackie/Bas. We hebben afgesproken om de diepe zee in te gaan (tenminste, voor Jackie/Bas diep), in ieder geval, daar waar echt mooie tropische visjes zwemmen.
Verder ben ik opeens historicus aan het worden, pfff…
Renaissance, Reformatie, Ontdekkingsreizen, WIC, Gouden Eeuw, Engelse oorlogen, Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, het moet allemaal besproken worden in het boekje dat ik schrijf.
Weet je wat leuk is: Peter Stuyvesant. Als ik verder ben, zal ik wat over hem schrijven: zo’n vent die in de vergaderingen met zijn houten been op de vloer stampte om aandacht voor zichzelf op te eisen. Na de vakantie ga ik echt opschieten ermee.
Ja, Miek, praatjesmaker…. Nou, let maar eens op!

(mooie kop of niet?)

REAGEER

-