Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: februari 2008

Moeder kip heeft 7 kuikens

feb 24, 03:42

Het jonge kippemeisje waarvan we dachten dat ze best aan een ei toe zou zijn, zwierf al een poos steeds in haar eentje rond het huis. Paar dagen terug zat die ene haan die over is, de oudere….. om haar heen te draaien en maar kukelen. We dachten dat die oude nu ineens met haar aan het flirten was. Dag later komt de oude moeder langs. Zeven kuikentjes! Die oude moeder toch!
Maar ja, nu wil ik een kippenhok bouwen! Het is doodeng als ze steeds de weg weer oversteekt.
Zal ik het doen? Zal ik een kippenhok bouwen? Iedereen begrijpt dat Rick tegen is. De vraag is: worden de kippen en de haan of hanen gelukkiger met kippenhok? Zullen ze het kippenhok gaan gebruiken? Ik tast in het duister.
Maar kijk eens hieronder hoe gevaarlijk het is voor de kuikens:

Zijn het er hier nog zeven? Ik tel er vijf! Zo gaat het wel erg hard!

REAGEER [1]

feb 21, 05:26

Fotoserietje Lottie’s verjaardag klik hier Lottie’s verjaardag

REAGEER

feb 19, 07:06

We komen 28 juni om 8.40 aan op Schiphol en gaan op 4 augustus om 8.50 weer weg.

Update belevenissen:
Zondag met Jack en Enny en kinderen naar de Bethel Methodist Church geweest. Het was een dienst die ook door de kinderen verzorgd werd. Hoogtepunt het kinderkoor met teacher Alicia en een andere teacher waarvan ik de naam steeds vergeet. Traan gelaten. Ikke altijd emotioneel in kerk. Vooral in deze kerk. Iedereen zag er heel mooi uit, wij jammer genoeg niet. Voor de volgende keer: DOE JE ALLERMOOISTE KLEREN AAN NAAR DE KERK!!!!!!!

Verder vooral lekker eten en voor ons doen veel drinken. Ik zal maar niet zeggen hoeveel flessen er doorheen zijn gegaan sinds Jack en Enny hier zijn. Gisteren kocht Rick zelfs een fles Baileys. Ik kreeg vannacht alcoholistengedachtes in bed. Mmmm, hoe lang moet je wachten met zo’n glaasje Baileys voordat de mensen denken dat je alcoholist bent? Mmmm, wel lunchen bij een tent waar je een glaasje wijn bij het broodje kunt nemen…..
Dat wordt even afkicken straks. Maar we zijn nog steeds gestopt met roken! Met de slanke lijn gaat het weer heel slecht, ik bedoel: er is wel een lijn en op zich gaat het goed met die lijn: alleen hij is niet slank, de lijn is aan de voorkant een beetje bol.
Poeh, ja, zo pieker je maar door! Maar goed, het huishouden heeft een energyboost gekregen. We hebben nu een strijkbout, een broodrooster, iedereen heeft een klamboe, er zijn routines om de vliegen weg te krijgen, alle keukenkastjes zijn schoon en opnieuw ingedeeld, de bovenkant van alle kasten is stofvrij, de vloeren in de badkamer zijn schimmelvrij… Hoe hebben we in dit huis kunnen leven voordat Enny kwam? Ik weet nog dat vroeger, in de tijd voordat Jack en Enny waren geweest de dieren ‘s nachts in de tuin kwamen om in het afval te wroeten. Als de vuilinsman niet kwam, lieten we alles maar staan. Maar nu! We rijden gewoon met het vuilnis naar de dump! We scheiden het afval: stinkend afval in de groene bak en het andere afval apart naast de bak. Er staat gewoon bijna nooit meer vuilnis in de tuin en als het er zou staan zouden de dieren er niet bij kunnen want het hek is altijd dicht en er ligt zelfs een steen voor het hek zodat de dieren het hek niet open kunnen schuiven……. En dan de kinderen! Bord leeg voordat ze een toetje krijgen, wachten met eten tot iedereen er klaar voor is, welterusten zeggen tegen iedereen voordat je gaat slapen en bijna nooit meer naar de televisie of naar een dvdtje kijken. Laat staan computerspelletjes! Helemaal geen computerspelletjes meer!

Zou dat zo door blijven gaan, zou dit moreel reveil doorgezet worden? Even wel denk ik, een poosje lukt dat wel, maar dan zal al snel de gemakzucht en de zorgeloosheid weer de overhand nemen. Paps en Mams zullen weer ruzieen waar de kinderen bij zijn en de kinderen zullen de hele dag in onderbroek voor de televisie hangen……. En elkaar slaan……

Hieronder paar foto’s nog van het avontuur gisteren in de Quill. Niet langs de rand van de vulkaan, maar de vulkaan in.

En dan een plaatje van Miek en Lot die mooie dingen maken voor de neefjes in Nederland.

REAGEER

feb 15, 08:04

REAGEER

Valentine's day

feb 14, 08:14

Opa haalt Lotje op van de creche (Buzzy Bee). Als ze op het speelplein aankomen loopt iemand achter ze aan om Lottie’s koffertje te geven. Dan lopen ze de parkeerplaats op. De juf rent ze achterna: Kleurplaat van Beer die Hartje Vasthoudt vergeten! Dan lopen ze over de weg naar huis. Auto stopt. Mevrouw geeft Lottie’s onderbroekje aan opa. Ook vergeten!

Lot heeft, zoals alle kinderen en ook heel veel grote mensen vandaag rood met witte kleding aan. Het is tenslotte Valentine’s day. Trouwens, opa is ook in Valentine’s stijl gekleed!

‘s Middags bij het ophalen van Bas. Lottie bevindt zich hier in het department of culture. Naast haar twee poppen, colonial style.

Zou Bas/Jack al erg goed zijn in het pianospelen?

‘s Avonds: Rick en Jack aan de toog bij de Chinees. We eten chicken lemon en garlic shrimps, vooraf Won Tong, dat is wat in Nederland Pang Sit heet. Lekker!

Het was een goede dag omdat Rick bij een goede huidarts is geweest. Jan van Duren. Grondige aanpak nu. Opluchting alom. Een huidarts die je kan mailen wanneer je maar wilt, waar je altijd naar toe kan gaan, die altijd tijd heeft.

REAGEER

Onze minister president op Statia

feb 12, 07:34

Meer foto’s klik hier Balkenende op Statia

REAGEER

Het fenomeen kakkerlak

feb 12, 09:53

Eerst het woord, neem het in de mond en spreek het uit. Een nadere beschrijving is bijna niet nodig. Kak … kakker …kakkerlak. Ik heb geen etymologisch woordenboek bij de hand en ik weet ook niet wat de equivalenten in het Frans en Duits zijn. Het Engelse cockroach klinkt ook niet echt aantrekkelijk. Het is ongedierte, ook weer zo’n woord. ‘’On’’ is meestal negatief en ontkennend bedoeld ten opzichte van het woord dat er op volgt, onaardig, onwerkelijk enz. (Onnozel zijn is niet fijn, maar hoe je er uit ziet als je wel nozel bent is dan weer niet duidelijk.) Het ‘’ge’’ voor een woord geeft het evenmin een verheffende status, gezeur, gedoe, geklets. Kortom, ongedierte dus.
Er lag zo’n bruin beest dood onder in een kast en ik heb het, vervuld van afschuw, nader bekeken.

Kakkerlakken zijn trouwens niet gauw dood te krijgen. Ik las dat ze tot veertig dagen zonder voedsel kunnen en nog veertien dagen kunnen doorleven zonder kop. Je weet pas zeker wanneer een kakkerlak dood is als er geen gewriemel meer is van de vrij lange voelsprieten, in onderhavig geval moet de kop er dus nog aanzitten. Ik tel zes poten; twee voor-, twee achter en een aan iedere zijkant. Hij heeft lange onderpoten met voetjes en knieën, maar van de bovenpoot is niets te zien, die zit onder het schild en ik heb geen zin zo’n poot er uit te trekken. Misschien is dat ook niet mogelijk, misschien is het beest al lang dood en verstijfd. Kakkerlakken zijn heel snel en wendbaar met al die poten wat het jagen erop moeilijk maakt. Doodslaan mag je een vrouwtje nooit, ze kan zo’n dertig eieren bij zich dragen en die rollen dan alle kanten op. Een vrouwtje kan binnen een half jaar tweehonderd nakomelingen produceren, dus voor je er erg in hebt heb je een plaag. Een voordeel is dat als er niet genoeg te eten voor ze is, ze overgaan tot het consumeren van verwanten. Het mannetje, voor ingewijden niet alleen te herkennen aan het hebben van een penis maar ook nog eens uitgerust met vleugels, mag wel geplet worden. Hetgeen, daarvoor moet ik wel waarschuwen, met enig gekraak gepaard gaat vanwege het schild dat deze ondieren met zich meevoeren. De beste manier om je van een kakkerlak te ontdoen, is hem op zijn rug te wentelen, ondanks heftig gespartel met alle pootjes kan hij zichzelf niet terugdraaien, op een papier te schuiven en hem in de wc te gooien. Soms komt hij nog steeds spartelend en wriemelend weer boven en is een tweede spoeling nodig. Het zijn van oorsprong tropische beesten, maar intussen hebben ze zich aangepast aan een koeler klimaat en hebben ze zich ook over Europa verspreid.
Nog een laatste waarschuwing; ze houden van vochtige warme plekken, ben je iemand die met open mond slaapt, leg je dan niet ter ruste zonder klamboe.

Enny

REAGEER [1]

Goede wandeling met brave kleinzoon

feb 10, 10:41

Bas was heel stoer en kon goed klimmen.
Hij vroeg nog aan oma hoe het komt dat zij zo goed kon klimmen.
Oma zei dat het kwam omdat ze niet dik was…….
Ze dacht zeker dat schoondochter het niet hoorde…….
Mmmm……..

REAGEER

Een gast op het eiland

feb 09, 07:36

Went het een beetje, vroeg iemand uit de vriendenkring een paar dagen na m’n aankomst op Statia, en die vraag verraste me, op zo’n paradijselijk eiland hoefde je toch niet te wennen. Ik ken momenten van verbazing, dat wel. Mijn gastheer, en hij is bepaald niet de enige, rijdt bijvoorbeeld in een auto die de APK keuring niet zou doorstaan en toch gebeuren er heel weinig ongelukken. Er zwerft nogal wat spul langs de weg dat eigenlijk in de vuilnisbak hoort en toch breken er geen epidemieën uit. Er kuieren koeien, ezels, paarden, geiten en fladderen kippen over straat, die zich maar dan ook geen seconde storen aan toeterende voertuigen, en toch wordt er zelden een beest aangereden. Overigens rijden er ook prachtige grote glanzende fourwheeldrives rond met dubbele cabins en achter het stuur een fleurig geklede oorspronkelijke bewoner van dit eiland.
Echt vol verrassingen is het klimaat. De elementen hebben vrij spel op dit eiland en gaan hun eigen gang. Het ene moment zoek je zuchtend naar een schaduwrijk plekje, en het volgende moment moet je schuilen voor een tropische regenbui. Het ene moment is het vredig en stil om je heen, het volgende moment giert en zuigt er een wind door het huis en staan de deuren te springen in hun sponningen. Het eiland is groen en lijkt dus vruchtbaar, toch heb ik op mijn tochten over het eiland nergens akkers, weilanden of plantages gezien.

We zijn vanmiddag met de kindertjes naar het strand van de Caribische zee geweest. Geen lange gouden stranden, die je op zo’n idyllisch eiland zou verwachten, maar kleine grijze strandjes tussen de restanten van kade muren. Eens, vertelt Rick, was dit een welvarend eiland en lag er op deze plek een boulevard met kantoren en pakhuizen en woonden er duizenden mensen. Ik weet niks over de welvaart op dit eiland, wel dat er veel rust is en heel veel ruimte. De zee is verrukkelijk, helder en warm, net genoeg in beweging om met vriendelijke golven het strandje op te rollen. Aan de andere kant van het eiland staat een machtige oceaan met verraderlijke stromingen en muien. Hier wordt een breed strand aan een woeste kust door hoge golven bestormd. Geen bootjes en geen surfers ondanks de prachtige golfslag en geen mens die zich hier in zee waagt. Natuurlijk oppert Miek om het toch eens te proberen en natuurlijk wordt Rick daar erg zenuwachtig van.

Verder is de vrede hier in huis groot en liggen er weinig zenuwen bloot. Rick heeft een week vrij en probeert zijn huid te versterken door iedere dag even aan het strand in de zon te gaan liggen. In zee waagt hij zich op dit moment niet, het water is veel zouter dan het water van de Noordzee en daarvoor is het eczeem nog te open.
In de tocht die hier constant door het huis trekt, ook om de pestilente vliegen weg te houden, heb ik een ouderwetse kou gevat met prikkeldraad in de keel en holtes vol ellende.
We gaan er iedere dag op uit om het eiland te verkennen en om de historische plekken te bezoeken. Er is een gaaf gerestaureerd fort, fort Oranje uit de 17e eeuw waar Michiel de Ruyter nog voetsporen heeft liggen. Er is een museum met veel wetenswaardigheden, er zijn oude huizen, kerken en een botanische tuin. En tot Jacks vreugde zijn er terrassen waar uitkijkend over zee, pina colada’s en heerlijke sandwiches worden geserveerd en waar hij eventuele Hollandse zorgjes (als hij die al zou hebben) helemaal kan vergeten.
Het leven is goed.

Enny

REAGEER

feb 09, 07:46

REAGEER

feb 03, 09:02

REAGEER

Grand Fund Raiser

feb 03, 07:50

Het is leuk om bezoek te hebben! Jack en Enny zijn gecharmeerd van ons eiland. Als er een regenbui is, rennen ze naar buiten, ze zijn blij verrast dat iedereen zo vriendelijk is, ze hadden niet gedacht dat ons eiland ook interessant zou zijn. Hebben wij dat niet genoeg duidelijk gemaakt? Hebben wij ons eiland niet alle credit gegeven die het verdient?
Vandaag weer zo’n dag waarop ik me gelukkig voelde. Het was GRAND FUND RAISER en dat betekende feest rond het zwembad. Er stonden een paar kraampjes, er was veel eten te koop, warme maaltijden in witte plastic dozen. Er was een koninginnedagsfeer. Ik moest timen bij de SWIM A LANE. Begon met een gebed door Sister Jenna. Er was hele fijne opzwepende Caribische muziek, die steeds over Jesus en de Church ging. Als ik me goed herinner was een van de teksten: It’s a hand clappin’, feet stumpin’, bodyrockin’, devil chasin’, fun lovin’ church! Iedereen swingde een klein beetje. Ook de oude dames met de kromme benen en gebloemde jurken die taart hadden gebakken voor de school.
Ik stond aan de rand van het zwembad en zag mijn schoonouders met Rick en de kinderen aan een tafeltje met die grote witte bakken voor zich. En dan hoorde ik: Mrs. Kusters! How many lanes? Mrs. Kusters? O, dat ben ik!
Ten lanes! Achter het hek stonden de kleine kinderen mee te schreeuwen: Jakeel, Jakeel! Luceta! Luceta! Soms porden ze in mijn rug, moest ik ze even kietelen door het gaas van het hek.

REAGEER

-