Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: april 2008

"U bent toe aan een..."

apr 29, 11:25

We kregen een leuk mailtje van Bas Kluft. Hij is eigenaar van onze ex, de witte Daewoo, ook wel ‘de lieverd’ genoemd.
De lieverd had een wiel dat niet meer draaide.
“Weg ermee”, dacht Kluft en mailde ons met het voorstel om haar te verkopen. Hij mailde ons dit:

‘Mitsubishi ga ik kopen, de Deawoo die nu al weer weken vaststaat door een wiel dat niet wil draaien, essentieel bij een auto, gaat de deur uit.

Hadden jullie nog ideeen of ga ik kijken of er een gek is en kijken wat ie er voor geeft.

grt Bas’

Mmm, denkt Rick, een wiel dat niet meer draait, er was niets mis met de wielen van de lieverd toen we weggingen, is dat niet zonde om ‘r zomaar te verkopen??
De mail van Rick:

‘Tja.
Eh, Bas ik weet t niet. Kan het zo slecht beoordelen vanaf hier. Wiel wil niet draaien… Hoe komt dat? En hoe ernstig/duur om te repareren? Little bit more info, please

Greetings,

Rick’

Mmm, wat zou Bas daarop terugmailen?
Dit:

‘Hij rijdt weer, de lieverd.
Wat voor idee had je, is er belangstelling voor?
Als ik hem kan verkopen zal ik alle winst naar jullie overmaken. Tussen de 50 rn 100 euro hahahahahahahahahaha ,
Boewwahaaaaaaaaaaaa.
oeoeoeoeoe hahahaha (buikpijn)

bwoewahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

okay okay
grt Bas’

“Jij grap maken, ik ook grap maken,” denkt Rick.
Hij mailt:

‘Hoe bedoel je? Het wiel had er plotseling weer zin in…
Vertel het maar. Ben je ergens tegen aan gereden?

Rick’

Bas is weer aan zet…
Zou hij daadwerkelijk ergens tegen aan zijn gereden?
Zou de lieverd maar 50 of 100 euro opleveren?
Wat gaat er met de lieverd gebeuren?
Blijft ze daar werkloos staan langs de Conradkade terwijl Bas trots met vrouw en kinderen in zijn glimmende Mitsubischi rondsjeest? Zal ze verroesten en opdrogen? Kunnen wij haar nog gebruiken deze zomer? Komt er een gek die er wat voor geeft?

We tasten in het duister…

Tot ziens bij de volgende aflevering van:
“U bent toe aan een…”

REAGEER

Mieks' haar

apr 25, 08:57


‘net zo’ -, en ‘wel zo’ makkelijk.

net en wel zo makkelijk!

net, wel zo makkelijk…

net wel zo makkelijk,

net zo makkelijk?

zo makkelijk,
makkelijk
mak
ke
lijk
mak
klijk?
mwah
kluk
UUUUUUUUHHHHHK

REAGEER [1]

lots of fun

apr 23, 06:35

We hebben zoveel plezier de laatste tijd dat het lastig wordt om het allemaal op te schrijven. De dagen vliegen voorbij en zitten propvol gezelligheid. We eten bijna niet meer thuis! En de verhalen die je hoort! Ik vertel nu een paar verhalen die “the mighty M&M” oftewel Marlon en zijn vriend, Winston Fleming, ons vertelden. We zaten bij de Chinees om afscheid te nemen van Scott. Scott gaat voor twee weken naar Zwitserland om zijn vriendin en zijn baby af te halen. Je zit daar onder een grote boom met lianen aan een tafel met geel en blauwe tegels. Iedereen zit over de tafel gebogen om elkaar goed te horen, de kinderen hobbelen wat rond en we drinken bier en wijn. Het gaat over schaken. Rick krijgt steeds een pak slaag. Hij heeft nog van niemand gewonnen met schaak op het eiland. Mighty gaat hem leren hoe ze hier schaken. De anderen doen dat niet, die willen te graag winnen. Ze spelen hier heel snel en als ze een verkeerde zet doen gaan ze praten. Je moet daar niet instinken, je niet van de wijs laten brengen. Er zijn gasten die nog beter schaken dan Cedric. De oom van Roy Hooker bijvoorbeeld. Die schaakt iedere middag in een kamertje achter het benzinestation. Om te horen hoe die Mighty verteld over hoe “wicked” hier geschaakt wordt is smullen. Maar hij vertelde ook over vroeger.

Vroeger gingen ze aan de Atlantische kant zeeschildpadden vangen om soep van te maken. “Het vlees is zo rijk”, zei Winston, “dat als je de schildpad in de pan ging koken, dat ie nog bewoog.” Hij maakt een plotselinge beweging met zijn armen en iedereen barst in lachen uit.
Het was zo gevaarlijk met de stroming aan de Atlantische kant dat je als je weer op de kust terecht wilde komen je maar moest laten drijven en dan strandde je een paar kilometer verder. MET een zeeschildpad in je armen!
Winston had toen nog een mooi verhaal over het villen van een of andere vogel. Als je dat doet, moet je de vleugels naar beneden houden, want anders gaan zijn vleugels omhoog als je zijn huid trekt en dan zegt ie: KWAK! Ook al is zijn hoofd eraf! Weer iedereen keihard lachen.
Mighty vertelde ook nog over barracuda’s en haaien. Bij de haven zwemmen haaien omdat de vissers daar hun schepen schoonmaken en er bloed in het water komt. Een haai valt je niet zo snel aan en trouwens, je ziet het als hij je aan wil vallen, want dan gaat hij schuin zwemmen. Een barracuda is veel gevaarlijker dan een haai. Hij is veel sneller en hapt ook veel makkelijker.

(haaien en op de achtergrond: barracuda’s)

Nou ja, en dan gaat het over Obama en Hillary, iedereen heeft dezelfde mening natuurlijk: Die verschrikkelijke Hillary die het niet uit kan staan dat Obama hoger in de peilingen staat en die maar liever alles kapot maakt voor Obama (terwijl Obama ongeveer hetzelfde wil als zij) dan dat zij NIET president wordt.
De meeste lokale mensen (natives is de beste naam als je met de Statianen spreekt, niet locals, maar natives) geloven dat Obama het niet kan halen of dat ie als ie president is doodgeschoten wordt.
Please Obama, please Amerikanen! Bij de vorige verkiezingen dacht ik ook al: Waarom kan de hele wereld niet meestemmen voor de president van de US? Nu weer; iedereen wacht in spanning af en is bang dat het verkeerd uit gaat vallen. Die stomme televisie ook! De stomste dingetjes worden tot op de bodem uitgezocht voor kijkcijfers!

Nou ja, maar in ieder geval: Wat is er leuker dan met zijn allen steeds in lachen uit te barsten? Niks toch! Het is een MOOD. Je zit met zijn allen in dezelfde mood, net zoals je dat in de kerk hebt. Je zit als de een iets zegt te knikken en te anticiperen en iedereen weet: straks wordt het weer lachen! En als het grapje wordt herhaald omdat het zo leuk is, gaat iedereen gewoon weer lachen!

REAGEER

apr 19, 07:55


Mont Sainte-Victoire 1886, een van de laatsten, van Cezanne

Mijn oog viel op een artikel in de Volkskrant van 19 april.
Titel van het artikel: “Fransman leeft van vrije dag naar vrije dag” “Die arme Fransman! Hij sleept zich door de dagen! Hij leeft van vrije dag naar vrije dag!” dacht ik en hopende op een flinke portie leedvermaak begon ik aan het artikel.
Per jaar hebben de Fransen 43 vakantiedagen, Nederland heeft er maar 28. Ik weet niet precies hoe ze dat uitrekenen. Je hebt overheidsbanen, lerarenbanen, kleine zelfstandigen, boeren… Is het een gemiddelde? Het zal wel…
Van de dagen van Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, 1 mei erbij enzo, en de werkdagen ertussen die ze als vakantiedagen opnemen maken ze een hele lange vakantie. En in de zomer hebben de kinderen 9 weken zomervakantie! Met zoveel vakanties gaan mensen ook veel weg, op reis. Niet naar het buitenland, maar naar een andere plek in Frankrijk, waar ze een huisje hebben, of waar ze op een camping met een caravan ofzo staan.
Wat een leven!
Wat een verkeerde titel!

WANT: dan staat er dit:
“Daar komt bij dat de officiële werkweek in Frankrijk 35 uren telt. Wel zou de productiviteit per uur in Frankrijk tot de hoogste ter wereld behoren.”
Die schrijver van het artikel is een jaloerse Hollander! Hij gelooft niet dat de productiviteit zo hoog is!
Ik geloof het zo!
Veel ontspannen, betekent veel beter kunnen werken! Plezier in het leven en niet een sleur.

EN: Die Fransen zitten niet stil in hun vakanties. Ze bouwen, ze handelen, ze koken, ze “netwerken”. Rustig aan. Misschien 35 uur per week.

Conclusie: Je bent het productiefs als je het hele jaar op een zacht pitje werkt (niet teveel uurtjes per week) en als je voldoende vakantie neemt.

Ik ben erg benieuwd hoe de Fransen bij Jan en Olijf zijn. Ik begrijp dat ze in hun “vrije dagen” heel veel hebben geholpen bij Jan.
Wat leuk dat iedereen gaat kamperen in de huwelijksweek!

(NB: Als men de waarde per gewerkt uur bekijkt dan heeft Noorwegen de hoogste arbeidsproductiviteit, gevolgd door de Verenigde Staten en Frankrijk.
bron IAB (Instituut van Accountants en Belastingconsulenten, Belgie))

REAGEER

apr 14, 08:26

Het zijn er elf! Moeder kip nam even een pauze, snel rijst gegeven, zit nu weer te broeden. Ik vraag me af of je zo’n half uitgebroed ei nog in een pannetje zou kunnen bakken. Hoe lang duurt dat broeden? Ben erachter waarom alle kuikens hier doodgaan. Het is een roofvogel die ze pakt.

REAGEER

Corre corre

apr 13, 07:28

Corre corre is een plek waar Indianen die nog geen landbouw bedreven hebben gewoond. Ze visten daar in de Atlantische Oceaan.

Quill op de achtergrond

Kügelkopf staart in de verte.

Kleine picknick.

Terugweg was nog heel spannend, jeep zat vast toen ik achteruit reed om te keren. Moest dus wel vooruit richting oceaan tot er stuk gras was om te keren. Toen over stenen omhoog, zenuwen, maar het lukte. Terug op de gewone weg sloeg de jeep opeens af. Kap open, niks te zien. Proberen, en hij deed het weer! Ik zei: “O, jeep, ik hou zoveel van je!” Jack: “Maar je hield toch het meest van mij!”…

REAGEER

Zit ze te broeden

apr 13, 09:08

Zit die oude moeder op een smerige plek tussen de trap en het washok te broeden! Rest van de kippenfamilie loopt wat verweesd rond. Haan denkt wat moet ik met die chickies, vooral dat lastige jongste chickie…

Hoe lang zou dat broeden duren, ze zit er nu al vanaf gisterenochtend! Ik gooide net per ongeluk een beetje water op de kip, geen kick! Er zal wel een soort kippen-moeder-hormoon door haar lijf gloeien, alleen haar oogjes knipperen soms.

REAGEER

apr 10, 09:15

Zeker benieuwd hoe het met de kippen is. Nieuwe situatie; Er is nog maar 1 kuiken. Dat kuiken is vrij eenzaam. Moederkip, dochterkip en de haan lopen vaak met zijn drieen rond. En het kuiken zie ik vaak alleen. Ze laten haar links liggen!

Op verschillende plekken op het eiland zie ik moederkippen met 7, 8, 9 kuikentjes. Pas geboren. Die kuikentjes zullen binnenkort ook bijna allemaal dood zijn. Al die moeite van het broeden en met die kuikens rondlopen, je veren wijd zetten, een goed plekje vinden en dan al die kuikens warm houden… En waar doe je het voor? Na een paar weken zijn ze bijna allemaal dood!

Zo alleen thuis deze ochtend hoor ik veel dieren. Er zit iets onder de bank, een muis of een rat.. Ik hoor beesten op het dak, schijnen dak-ratten te zijn. En dan dat kuiken dat hier steeds naar binnen loopt… Overal is gewriemel… Vanochtend vroeg ook twee kakkerlakken gezien. En de waterpomp doet het niet, er is dus geen water.. Vliegen zoemen om me heen.. Ik voel me niet zo fris.

REAGEER

Voor wie van Basje (aka Jack) houdt....

apr 07, 10:21

Vanochtend liet Jack me een gulden en een kwartje zien. Hij zei: “Kijk mam, ik heb geld in mijn zak!” en ik natuurlijk: “Hee, dat gaat niet he, geef hier!” Maar in de spitsuur-ontbijttafel-aankleed-situatie vergat ik om het ook daadwerkelijk aan te pakken, dat geld.
Toen ik hem om half 1 ophaalde was zijn hele gezicht vettig. Ik zei: “Je hebt behoorlijk met je boterham met pindakaas geknoeid!” En Basje keek me recht aan, met vrolijk doordringende bruine ogen: “Nee, ik heb betaald voor een kippepootje!” En ik, oprecht verbaasd: “Waar heb jij een kippepootje gekocht?” “Bij Shirley…” “Wie is Shirley?” Ik zag teacher Alicia lopen en rende naar haar toe. En inderdaad, teacher Shirley neemt iedere dag kippepootjes mee en ook Johnny cakes en nog meer lekkers. En de kinderen kopen het!
Een stralende Jack in de auto en een mopperende Miek, want ik moest toch even doorzeuren over dat geld. Maar van binnen hield ik zoveel van het brave mannetje.

Vanmiddag waren we in het hoogste huis van Statia (zie foto’s).
Het fijne ventje zagen we niet; hij was de hele tuin aan het inspecteren, zag een slang, een heremietkreeft, 16 hagedissen, struinde rond, rende van de heuvel, kwam weer terug omhoog gesjokt, ging een paadje verkennen, een trap op en af… Het is jungle! In zijn herinnering later, denkt ie dat ie heel vaak door de jungle heeft gestruind!
En zomaar een kippepootje heeft gekocht op school!

REAGEER

Het hoogste huis van Statia

apr 07, 08:45

Quand tu vue a la gauche; Quelle panorama de la Mer Caribique!

Rosamund woont in dit huis en slaapt in de open lucht…

Quand tu vois a la droit; L’Ocean Atlantique

Paving the streets

apr 05, 08:56

De historische kern van “uppertown” is voor een groot gedeelte al bestraat:

De bakstenen komen uit Nederland, de Amsterdammertjes natuurlijk ook en ook de keien komen uit Nederland, ze zijn hier in Statia doormidden gezaagd. Het is wel grappig om hier in het Caribisch gebied die vertrouwde Amsterdammertjes te zien staan.

De straten die al af zijn, zijn rood aangegeven, de straten waar ze aan bezig zijn, zijn groen.

Die jongens waren zo trots op hun werk, dat ze gingen poseren!

REAGEER

apr 05, 12:35


Na het strand afspoelen met tuinslang en dan in je blootje spelen.

REAGEER [2]

Spanning en Sensatie

apr 03, 06:42

Ik lees dat Robbie Mintz (even de u veranderd) een 3 uur durend exclusief interview heeft met die blonde. Die blonde had zonder toestemming een stukje interview van Mintz met Theo v. G. gebruikt in zijn film. Mintz wilde een schadevergoeding gaan eisen, maar die blonde kwam met het aanbod van dat interview en Mintz twijfelde denk ik geen moment! Wat een sensatie! Je kunt er alles van verwachten. Het zou kunnen dat Mintz met een baard en een lange jurk voor W. verschijnt. Die gast kan tot begin volgende week niet slapen! Het moet natuurlijk op een geheime plek gebeuren… En na die drie uur, wat dan? Gaan ze het monteren en verkopen? Mintz zou nooit een glad oncontroversieel, ongrappig interview met W. gaan aanbieden. Mag het Nederlandse volk ook “the uncut version” zien? Dat zou ik zo mooi vinden. Het hele interview met alle kuchjes, drankjes halen, chit chat praatjes erbij…
Hoe maakt Mintz ook al weer interviews? klik hier…

REAGEER

-