Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: juni 2008

jun 27, 06:47

Motie van van Raak van de SP. Slim en hard nodig. Mes snijdt aan twee kanten, belasting laten betalen door rijken gaat corruptie tegen.

Bovendien wil hij dat dit een van de voorwaardes wordt bij de onderhandelingen, stel dat dat lukt, dat zou heel mooi zijn.

Niet slim, hij zegt dat als Curacao en Sint Maarten niet snel aan de voorwaarden voldoen om “land” binnen het Koninkrijk te zijn, dat ze dan geen schuldsanering krijgen. Dus niet nu alvast geven. Maar hij vergeet dat er niet veel anders opzit dan C en St.M. “land” te laten worden. Het is staatkunde en er is een referendum over geweest. Als de bevolking het niet wil, kun je een land niet onafhankelijk verklaren. Ze moeten op een bepaald moment hoe dan ook aan die voorwaarden voldoen. Langer wachten met schuldsanering gaat het nog duurder maken. Bovendien zegt ie: “van voornemens”, het klinkt heel ordinair en ik denk dat het fout Nederlands is. Ook zegt ie: “schuldensanering”, terwijl je het woord “schuldsanering” moet gebruiken.

REAGEER

Foebuluh!

jun 21, 01:30

Het is half twee, de telefoon gaat, moeder van een meisje uit Ricks’ klas: Haar man is in paniek!
De kabel is uitgevallen!
Wat moeten we doen?
Voetbal begint om kwart voor drie!
Naar Superburger, Mitchell heeft satelliet!
Mitchell bellen, ja hoor, big screen, beers for 2 guilders (minder dan 1 euro dus)…
Gelukkig!
Straks even foto’s maken van hoe oranje het er hier uitziet.

REAGEER

Wim Kokosnoot

jun 19, 08:53

Op ons eiland is het een komen en gaan van Nederlandse onderwijzers. Sommige blijven drie jaar, sommigen verlengen hun contract, sommigen houden het na een jaar voor gezien.

Een van de mensen die het niet lang volhielden, was Wim Kokosnoot. Wim Kokosnoot was een aardige man, zijn vrouw werkte ook in het onderwijs en ze hadden genoeg geld. Dat merkte je niet echt aan ze, want als ze een barbecue hadden, dan zorgden hun gasten voor het vlees en de drank en zij regelden de saus. Als je een keer bij Wim ging eten en er was spaghetti, dan moest je niet vragen waar de saus was. De saus was tomatenketchup. Als je daar verbaasd op reageerde zei Wim: “Ik heb heerlijk knoflook door de spaghetti gedaan!”

Wim werd door pech achtervolgd. Op een heldere nacht zei hij tegen vrouw en kinderen: “Kom, we pakken de matrassen, dan gaan we in de open lucht op de porche slapen, kunnen we van de sterrenhemel genieten!” Na vijf minuten begon het keihard te regenen.

Waarom heet Wim Wim Kokosnoot? Dat is een mooi verhaal. Orkaan Louis was onderweg en Wim wilde zich daarop voorbereiden. Hij zette een ladder tegen de kokosnotenboom en zei tegen zijn vrouw: “Dan hebben we straks als de orkaan komt iets te eten en meteen ook iets te drinken!”

Jammer genoeg voor Wim stond de ladder niet zo stevig en hij viel eraf. Hij moest op een brancard met het vliegtuig naar Sint Maarten. De orkaan woei 80 kilometer langs Statia en kwam wel over Sint Maarten. Arme Wim, en hij had ook al geen kokosnoten mee kunnen nemen!

REAGEER

Land

jun 18, 10:43

Omdat het hele eiland het al weet zal ik het ook maar op de site zetten: We hebben twee stukken land gekocht. Op de Quill.

Op de Quill kun je je huis zo bouwen dat jij een prachtig uitzicht hebt over het hele eiland en over de Caribische zee en de Atlantische Oceaan. Je ziet aan de rechterkant de zon opkomen en aan de linkerkant de zon ondergaan. Maar niemand kan jou zien. Je kunt je huis in de jungle verborgen houden.

Op ons stuk land liggen heel veel grote keien en stenen, daar kun je muurtjes van maken die de tuin in stukken verdelen. Je kunt als je wil een stuk grasland maken, je kunt een veldje met bananenbomen laten groeien, de Quill is heel vruchtbaar.

Aan de Atlantische kust, waar we nu wonen, is het veel ruiger, het is een soort duinlandschap, hier groeien geen hoge bomen. Aan de Caribische kust is het ook ruig, maar erg zonnig overdag. Als het lang heet is, wordt alles dor.

Op de Quill blijft het altijd groen en koel.

Op dit plaatje zie je waar ons stuk land is. Het zijn twee stukken onder elkaar van samen ongeveer 6500 m2.

Je ziet ook “het hoogste huis van Statia”, daar staan verderop op de site foto’s van het uitzicht ter vergelijking. (7 april om precies te zijn)

Je ziet ook “little Round Hill”, dat is een van de oudste huisje die nu nog op de Quill staan, om bij ons stuk land te komen, moet je onder langs Little Round Hill rijden en dan een bocht en verder naar boven.

Je zou hier moeten wonen om te weten wat een ontzettend goed stukje land we hier hebben gekocht.

Vandaag reed ik vanaf het strand door het dorp en IEDEREEN die ik tegenkwam kende ik.

Om je er iets bij het gevoel dat we hebben nu we hier wonen voor te stellen, zou je de films Jean de Florette en Manon des Sources moeten kijken. De hitte, het geroddel en gedoe, de sfeer in die films lijkt erg op de sfeer hier.

REAGEER

jun 18, 01:59

Volgend jaar, als Lot 4 wordt, krijgt ze ook zo’n pre school graduation feest!

REAGEER

Nuance

jun 12, 08:13

Brinkman legt maffiapraktijk Antillen bloot (krantenkop Telegraaf)

Hero Brinkman heeft zijn brulshirt al aan (krantenkop Volkskrant)

Brinkman van de PVV presenteert vandaag een rapport gepubliceerd over de grootschalige corruptie op de Antillen. klik hier om rapport Brinkman te zien Hij baseert zijn bevindingen op krantenberichten en openbare bronnen. Hij heeft ook veel emails gekregen van “klokkenluiders”. Hij zoekt steun om een parlementair onderzoek te beginnen.

Het is goed dat Brinkman dit heeft gedaan en vooral zijn timing is goed, omdat volgende week weer beprekingen zullen plaatsvinden. Er is parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) en er is weer een BES week. Van ons eiland zijn Julian Woodley, Ralph Berkel en Clyde van Putten zondag naar Nederland vertrokken. Julian Woodley zei een keer tegen mij dat Brinkman eigenlijk wel gelijk heeft met zijn opmerkingen over corruptie. Ralph Berkel is een oude rot in het vak en geeft advies aan het bestuur van het eiland over de staatkundige veranderingen en Clyde van Putten is ons enige oppositielid. We hebben een goede delegatie gestuurd. Deze mensen proberen niet te doen aan vriendjespolitiek en staan positief tegenover Nederland. Voor de POK vertegenwoordigt meneer Zaandam ons eiland.

In Nederland zullen ze in de berichtgeving nuances moeten aanbrengen. Overal is corruptie, dat is waar. Maar er zijn een hoop Antilliaanse politici die dat willen veranderen. Met die BES eilanden zit het wel goed.

Je hebt politici en je hebt een bevolking. In deze kleine gemeenschappen op zulke kleine eilanden profiteert de bevolking van de vriendjespolitiek en de corruptie. Het is handig als je familie bent van een politicus en als je aan een politicus een dienst hebt bewezen, krijg je er altijd iets voor terug. Op ons eiland houden de mensen van Roy, de commissioner naast Woodley. De gewone mensen die het niet breed hebben zijn in hem een redder gaan zien die er voor probeert te zorgen dat de Nederlanders zich zo weinig mogelijk met interne zaken gaan bemoeien. De macht van Roy brokkelt echter af. Hij gaat niet mee naar Nederland, hij wordt gecontroleerd door het Cft (Commissie Financieel Toezicht)… Wat het nog moeilijker maakt is dat het leven duurder gaat worden. Brood wordt duurder, benzine wordt duurder… En dan zijn veel mensen erg gelovig. Ze geloven dat het einde der tijden nabij is en zien de komst van Nederland als een teken dat dat einde steeds dichterbij komt.

Kortom; er heerst pessimisme onder de mensen die op hun huidige bestuurders hebben gestemd.

En 1 juli is emancipatiedag. Voor het eerst gaat de minister president naar het slavenmonument om deze herdenking bij te wonen. Dat is mooi, maar het probleem zal zijn dat zaken verward zullen worden. Critici zullen zeggen dat Balkenende laf is om voor die verwende Antillianen zoveel begrip te tonen. Ik hoop dat Brinkman wat die zaak betreft zijn mond gaat houden. Emancipatiedag staat los van de corruptietoestanden. Ik geloof in emancipatiedag omdat ik geloof dat te weinig mensen hier trots zijn op hun collectieve verleden. Het is nog maar kort geleden en er wordt te weinig over gesproken. Mensen schamen zich dat ze van slaven afstammen.

Er zijn in deze kleine samenlevingen stappen overgeslagen in de ontwikkeling. Dit geldt voor alle Caribische eilanden. De eilanden die onafhankelijk zijn geworden zijn afhankelijk van multinationals en ook landen als Zuid Korea en Saoudi Arabie geven steun aan een eiland in ruil voor stemmen bij zaken die hen aangaan bij UN vergaderingen. Allemaal mogelijk omdat er geen sterke Caribische overkoepelende unie is. Echte emancipatie is er alleen bij mensen die zich niet met de rest van de samenleving bemoeien, maar zichzelf onafhankelijk van de bestuurders kunnen bedruipen. Daar zijn er maar heel weinig van.

De Telegraaf heeft het over maffiapraktijk, de Volkskrant heeft het over het brulshirt van Brinkman. Rita Verdonk vindt het slavenmonument onzin en Bijleveld zegt dat de mensen in Nederland heel weinig afweten van de Antillen. Bijleveld is steeds diplomatiek, maar ik vind haar goed. Ze legt steeds geduldig uit hoe het zo is gekomen en ze probeert begrip te kweken bij de Nederlanders en de Antillianen. Maar dat er iets aan de corruptie moet gebeuren is zo klaar als een klontje.

Maar LAAT het dan ook zo klaar als een klontje zijn en haal er geen andere dingen bij. Als er onredelijke Antillianen zijn die gaan schreeuwen en zeggen dat deze hele staatkundige verandering een neokoloniale stunt is, leg ze dan rustig uit waarom die verandering nodig is.
Laat ze toegeven dat ze er zelf een zooitje van hebben gemaakt en geef zelf toe dat Nederland ze dat ook wel heel makkelijk heeft gemaakt.
Iedereen heeft schuld en de toekomst kan alleen maar beter worden.

REAGEER

jun 11, 07:49

dagboek
Kinderen naar school gebracht, Rick was vrij vandaag, terug naar huis gegaan, opgeruimd, was opgehangen, Ben, Lia en Suus gebeld om te feliciteren met Floor, Floor zelf nam telefoon niet op. Naar dorp gegaan, appelsap gekocht, cappuccino gedronken, naar het censusoffice formulieren ingeleverd, naar Spaanse les (eerste keer, samen met Gerdijanne; wij leren Mene (Hermene Gilda uit Santo Domingo) engels, zij ons spaans, in klein roze met blauw huisje midden in het dorp), Lotje gehaald, Jack gehaald, Reggie mocht mee, naar huis. Vlak bij huis kwamen we Rick tegen in sporttenue, hij was gaan rennen naar Zeelandia Beach, samen met de hond Boris. Bami gegeten, beetje geluierd, Floor gebeld, nu gelukt. Weer naar censusoffice, Rick moest formulier persoonlijk tekenen. Daar aangekomen bleek de trouwakte nog vergeten, Rick woedend, ik met kinderen terug naar huis. Terug naar censusoffice, langs financien om leges en zegels voor de ID kaart te kopen, langs Pamela Pandt die pasfoto’s van ons ging maken,

Rick zette ons af bij het strand, ging naar huis om geld voor die pasfoto’s te halen, kwam later ook bij ons op het strand, is in zee geweest, langs Reggie’s huis, zijn moeder was er nog niet, langs Pamela Pandt want de foto’s waren eerder nog niet klaar, naar huis, was afgehaald, Reggie werd opgehaald, Rick Jack les gegeven, ik nasi gemaakt, Rick kinderen naar bed, ik huis gedweild en KLAAR!

REAGEER

jun 06, 06:00

Er is er 1 jarig hoera hoera,

REAGEER

Is this poetry?

jun 05, 01:22

Vandaag Glenn Schmidt van Statia aan het woord op de opiniepagina van “The Daily Herald”. Glenn Schmidt zit samen met Mitchell en Houtman bij de vereniging van zakenmensen op Statia, ik geloof dat ie ook betrokken was bij de oprichting van STEP, een politieke “empowerment” partij. Hij komt ook dinsdagen op televisie met een programma waar mensen naar kunnen bellen.

Het stukje dat hij heeft geschreven, doet me denken aan een gedicht.

Titel van het stuk: “Baptize us Lord”

titel afbeelding: “BORN AGAIN, baptism at rivers’ edge”
bron: klik hier

“Baptize us Lord” begint zo:
“Last I heard, there were no riots in the cities; there were no marches over bridges; no bus boycotts; the National Guard was not ordered into action; no threat of violence alert; the national threat level was still mellow yellow; no Presidential address to apprise the nation of any imminent national emergency; America was not under attack. And yet a black man was nominated by a mayor party to become President of the United States of America and leader of the free world. Martin Luther King Jr. would be pleased.”

no riots
no marches over bridges
no bus boycotts

“…The nomination of Barack Obama is both a beginning and an end; an awakening and retirement; historic and prophetic; triumph and defeat; an admonition and a warning…”
(adminition betekent “bevestiging”)

En dan prijst hij deze keuze van de Amerikanen en hij vindt dat de mensheid dankbaar moet zijn, dankbaar dat “…your brother, your sister and your neighboor are waking up…”

“Out with the old and invite the new. America finally says “here am I, send me, no matter the colour of my skin.”

Hij zegt in het stuk van ongeveer 800 woorden nog veel meer, waaronder: “…. the Declaration of Independance is truly consummated and the Bill of Rights is finally executed; Emancipation finally has meaning.”

En hij eindigt met deze regels:

“Obama must heal the world, throw off the old mantle and embrace the new; like a bride in white; a new union, a new covenant, a new baptism. And the world is waiting for this new leader, so baptize us Lord.”

Heal the world,
embrace the new,
like a bride in white,
so baptize us Lord!

(“so“moet erbij, anders is het een kinderliedje)

REAGEER

jun 01, 05:21

Lotje met Dinky de Tinky

REAGEER

Wat nu weer?

jun 01, 08:07

REAGEER

-