Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: november 2008

SDA church

nov 30, 08:10

Gisteren bij de SDA church geweest. Deze zaterdag en zondag zijn de “heritage days” en het hele eiland was uitgenodigd.

De SDA kerk is nog niet af. Ze werken er iedere dag aan, het wordt het grootste gebouw van het eiland. Het moet een “landmark” worden, zodat schepen van verre de SDA kerk van Statia herkennen.

De diensten worden nu gehouden in de kelder.

Jonge jongens in pak verwelkomen ons. We worden begeleid naar onze plaatsen; vanaf de tweede rij zijn twee rijen stoelen gereserveerd voor Nederland.

Nederland is vertegenwoordigd door de twee meiden die stage lopen bij het “tourist office”, twee donkere kinderen, waarvan 1 een volendams kostuum aan heeft, en Rick en ik en Carla.

We kijken onze ogen uit. De mensen zijn prachtig aangekleed, mannen in kleurige bloesjes met witte broeken, vrouwen in enorme kleurige jurken met de prachtigste hoofdtooien kunstig bijeengehouden in complexe vouwen. Heel veel mensen filmen en fotograferen. Je kunt zien dat veel mensen hebben geholpen bij de voorbereidingen van deze feestdagen. Kinderen hebben hun knutselwerk opgehangen, men heeft klederdrachtpoppen verzameld en op het podium neergezet, met vlaggetjes erbij. Grote vlaggen achteraan het podium geven een internationaal cachet aan de bijeenkomst.

Elk land heeft een korte voordracht voorbereid. Soms in het Papiaments, soms in het Spaans, soms in het Frans en als Nederland aan de beurt is gaat het donkere meisje in het volendam kostuum een Nederlands liedje zingen. Een mooi liedje over hoe blij ze is dat ze bij God terecht kan. Het meisje straalt en haar vader, die bij de delegatie van Curacao zit, zit met zijn ogen dicht te genieten.

Dan is er een “les” waarin Roland Lopes, de baas van het tourist office, aan de gemeente vragen stelt. “Are we weak and feable?” “Yes!” zegt de gemeente. Het kwam erop neer dat het eigenlijk niet te doen is voor God om zulke zwakke en slechte mensen hun zonden te vergeven. Maar omdat Jezus er is geweest, kan het toch. Iets was impossible en tegelijk was het possible. Het had er ook iets mee te maken dat we “gekozen” zijn. Hij vertelde er niet bij hoe iemand kan weten dat hij gekozen is.

Toen het op het zingen aankwam, werden ons bijbels aangereikt. Carla had haar brilletje niet bij zich, kon dus helaas niet zingen, ik wel en het zingen ging leuk omdat je overal om je heen de eerste, tweede, derde en vierde stem hoorde.

Na deze godsdienstige oefeningen, was er een muzikaal intermezzo. De vlaggen werden weggehaald en toen de muziek afgelopen was, kwamen de leiders van de delegaties met de vlaggen binnen. Nederlandse vlag voorop, daarna de Amerikaanse vlag en daarna de Statia vlag.

Het ceremoniele gedeelte van de vlaggen weer terugzetten begon nadat het Wilhelmus gezongen was. Uit volle borst! En daarna het “Golden Rock Anthem” waar de kinderen vooral hard bij mee zongen.

Een prachtig moment, dat zingen van het Wilhelmus. Al die mensen die komen uit de Dominicaanse republiek en uit St. Croix en uit Haiti en uit Guyana en Suriname en St. Kitts, allemaal zongen ze mee!

Het leukste moment was toen de vrouw die Suriname vertegenwoordigde aan de beurt was om de gemeente welkom te heten.
Zij ging in het Papiaments, met wilde negergebaren ons welkom heten en de Surinaamse dames in de mooiste jurken, die achter ons zaten, zongen nu een welkomstlied en gingen de kerk door om iedereen handjes te geven.

Het was leuk om veel bekende gezichten te zien. De mensen krijgen steeds meer “een plek”. Je kon zien dat ze zich thuis voelden en zo zie je ze niet in het dagelijks leven. De vrouw van de Governor, Sylvana Gittens, die bij Rick in de havo bovenbouw engels geeft, was erg attent, ze kondigde steeds de verschillende toespraken en bijdragen aan en toen Nederland aan de beurt was, zei ze dat ze het erg leuk vond dat de “teachers” waren gekomen.

Rick zei toen we naar buiten liepen dat deze dag voor die mensen de fijnste dag van de week moet zijn. Want dat gaat uren door, die gezellgheid en ceremonies.

En ieder land dat aan de beurt was ging het hebben over hoeveel scholen en dental clinics er op hun eiland zijn die gesticht zijn door de SDA.

Schijnt een lobby te zijn: dental clinics. Bij ons is het bestuur van het ziekenhuis ook helemaal SDA.

REAGEER

Meditate on this...

nov 27, 01:36

REAGEER [1]

All that glitter ain't gold

nov 26, 10:01

Ik begin het te snappen (en toch ook weer niet…)

Op Bonaire is de UPB van Ramonsito Booi de regeringspartij. Met 6 leden in het bestuurscollege hebben ze de meerderheid in de eilandsraad. De UPB vertegenwoordigt met 2 zetels Bonaire in het parlement van het Land de Antillen.

Booi pleit al jaren voor het opgaan van Bonaire in Nederland. Hij wil al heel lang de BES constructie.

En nu doet hij net of hij een goede deal heeft gemaakt, of hij heeft bereikt wat hij wilde bereiken. En dat terwijl er in de afgelopen tijd heel wat crises zijn geweest in de UPB en DOOR de UPB.

Misschien denkt hij dat hij uiteindelijk een goede deal heeft gemaakt, maar ik denk het niet.

Waar ze wel de vergadering 4 uur mee hebben vertraagd is de eis dat de regeling waarin nu staat dat de Nederlandse grondwet voor BESsers gaat gelden binnen 5 jaar, van kracht blijft, ook bij een volgend kabinet.

Ik dacht dat dat heel goed van Bonaire was.

Maar Michiel Bijkerk niet……… Dat is hier twee berichten onder te lezen, daar staat Michiel Bijkerks’ mail geciteerd.

Dezelfde mail stuur ik door aan Joshua (u wel bekend van eerder op de site) en ik krijg dit antwoord van hem: My granny used to tell me long time ago all that glitter ain’t gold

Dat zal Michiel ook wel vinden, de UPB glittert, maar niet met gold.

Ik blijf het moeilijk vinden, want als de grondwet gaat gelden, dan gaat artikel 1 toch ook gelden en dan worden wij hier toch in gelijke gevallen gelijk behandeld. En dan moet een rechter uitmaken of er per case sprake is van een gelijk geval.

Dan moeten hier maar een paar goede advocaten komen lijkt mij.

Het lid van de eilandsraad en ook het enige statenlid dat St. Eustatius heeft, Dhr. Zaandam, zegt dat het best zou kunnen dat er binnen 5 jaar een nieuwe beslissing genomen wordt. Hij zou het niet zo’n gek idee vinden om in plaats van bijzondere gemeente de status van Provincie van Nederland te krijgen. Hij zegt dat iedereen zegt dat hij gek is als hij daarmee aankomt, maar je zou met die mogelijkheid rekening kunnen houden.

Ik weet er niet veel van, maar het lijkt me dat er meer geld binnenkomt als we de status van provincie hebben. En we kunnen vertegenwoordigd worden in de Provinciale Staten die weliswaarrniets te zeggen hebben over de binnenlandse politiek, maar toch…….
Om het eens extra ingewikkeld te maken.

St. Barths en het franse gedeelte van Sint Maarten hebben een paar jaar geleden ook een transitie doorgemaakt. Ze zijn zeg maar uit de Franse Antillen gestapt, waarvan Guadeloupe het “hoofdeiland” is, en worden nu rechtstreeks door Frankrijk bestuurd.

St. Barths)

St. Barths is het eiland waar alle rijke rocksterren een huis hebben. Mick Jagger en zo.

Ik ben veel minder geinteresseerd in de ABC eilanden dan in de bovenwindse. bovenwinds is een andere cultuur. Weinig Spaanse invloed hier. Engels, Frans, Noordeuropeaans Op Sint Kitts zie je die rode telefoonhokjes net als in Londen. Ze spelen hier cricket en hebben overal interscholaire competitie. Er is zowel op de Franse als op de Engelse eilanden een prima educational system (op de Nederlandse wat minder…) St Barths is franser dan Frankrijk.

Het is hier groener, er is hier meer overvloed, abundance, het lijkt hier meer paradijselijk, iedereen ter wereld zou hier wel graag willen wonen.

Tropische regenbuien

meer over hoe geweldig St Barths is

REAGEER

Afscheid doet pijn

nov 26, 07:54

Dag lief hondje, het ga je goed! Rick heeft het er even moeilijk mee.

Ik ben Nixon, het nieuwe baasje van de hond, en ik noem hem Fluffy

REAGEER

Mail van Bijkerk

nov 26, 06:53

Ruben en Annemieke,

Het gaat langzaam met ARCO.
Ik verwacht tijdens de feestdagen wel
weer tijd te krijgen om een nieuwe ARCO klaar
te maken.

Er zijn ook financiële problemen.
D.w.z. de volgende ARCO zal nog wel
gaan, maar we moeten meer advertenties
zien te krijgen om hem draaiende te houden.

Wat betreft de deadline. Gaarne artikelen
klaar maken voor 20 december.
Wij zijn tot 14 december 2008 bovendien tamelijk
druk met het organiseren van een manifestatie.
Daarover ook het nodige in de volgende ARCO.

De volgende ARCO staat in het teken van
de nieuwe structuur en de laatste besluitenlijst.
Zoals jullie inmiddels wel weten heeft Bonaire
het hoofd laten hangen o.a. vanwege de
non-cooperatieve houding van Saba en Statia.
Die wilden geen gelijkheid. Er is dus ook geen
gelijkheid gekomen. Op Bonaire wordt door de
UPB overal propaganda gemaakt dat er
de BES-burger gelijke sociale en economische
rechten zal krijgen, maar het is niet waar.

Het Statuutartikel waar ARCO verschillende
keren voor gewaarschuwd heeft vormt het sluitstuk
van een systeem waarbij het Statuut wederom
gebruikt wordt om een wezenlijk afwijkend niveau
voor de burger te rechtvaardigen (in afwijking
dus van art. 1 Grondwet).

Nederland zal nu uitmaken wat een ‘aanvaardbaar
niveau binnen Nederland’ zal zijn. Als de AOV-ers
er al beter op worden, dan is dat een gunst, geen
recht op een vergelijkbaar niveau met Nederland.
Er komt een apart AOV-BESfonds. We moeten zelf
de middelen opbrengen. Er is geen afspraak voor
enige subsidie in dit fonds. Zo zal het ook met
de andere Nederlandse sociale rechten gaan.

De inspanningen van ARCO hebben dus niet
het gewenste resultaat gehad. Er is wezenlijk
een soort ‘apartheid op afstand’ ingevoerd
voor burgers die niet in een stukje Koninkrijk
der Nederlanden wonen, maar burgers die
in een stukje Nederland wonen.

Wij beschouwen dit als een zwarte bladzijde
in de geschiedenis van Nederland en BES.

De zon is wel opgegaan en we zullen het
wel overleven, maar er verandert niets in
de menselijke verhouding tussen Europese
en BES-Nederlanders.

Het enige dat we zijn opgeschoten is dat
de infrastructuur verbeterd wordt (inclusief
onderwijs en gezondheidszorg). Dat is wel
iets, maar het is de vraag of dat het waard
was om de Antillen uit te stappen.

Geen enkel land treedt toe tot Europa, als
daarvan geen wezenlijke sociale en
economische vooruitgang van wordt verwacht.
Deze verwachting heeft Nederland ons eigenlijk
kwalijk genomen. Dit is bitter.

Ook Bonaire gaat niet vrijuit. Zij wisten heel goed
hoe Nederland het wilde doen. Zij hebben zich
toch laten overrompelen, basically uit lafheid.

Michiel Bijkerk

REAGEER

Arme Bijleveld...

nov 26, 12:15

Ank Bijleveld, Emily de Jongh- Elhage en het hele team van mensen dat in St. Maarten bij elkaar komt om in de stuurgroep de gefaseerde ontmanteling van de Nederlandse Antillen te bespreken moesten gisteren een uur en 15 minuten wachten op Sarah Wescott-Williams, de commissioner van Constitutional Affairs van Sint Maarten en dus de gastvrouw van deze bijeenkomst.

“She thought that the meetings of the Kingdom political steering group normally took a little while to begin…” staat er in de krant.

Hoe haalt mevrouw Wescott-Williams het in haar hoofd om zo brutaal te zijn!

De burgers van Sint Maarten hebben totaal geen vertrouwen in de DP en Sarah maakt het steeds erger.

REAGEER

Boris en Janna II

nov 22, 08:06

Boris en Janna kwamen gisterenavond aangelopen toen Rick thuis kwam.

Vanmiddag stukje van de “dog run” afgemaakt.
Het enige dat we nog moeten hebben is een “gate”.

Op de honden gelet, ze hebben geen enkele behoefte om naar de buren te gaan, ze zijn de hele tijd bij ons.

Misschien hebben Rudy en Renda en die mensen hen die avond zo bang gemaakt dat ze er niet aan moeten denken die kant op te gaan…

REAGEER

Boris en Janna

nov 21, 09:37

Ik maak me druk over Boris en Janna. Dat zijn de zwerfhonden die wij eten geven. Ze zijn meestal bij ons, maar gaan overdag hun gang, ze rennen achter de koeien en ezels aan en zwerven soms wel een paar kilometer ver weg. Wij wonen op een terrein waar nog een huis op staat. Vlak voor de zomervakantie is de eigenaar, Carol, er een paar dagen geweest. Boris was er toen al en Dinky gaven we aan Carla voor de zomervakantie.

Eind oktober kwam Carol weer hier met haar man. Ze vertelde dat ze het erg leuk heeft gevonden met Boris om zich heen, toen in de zomervakantie. Boris leek haar zelfs nog te herkennen. Hij was weer veel bij de buren en nu ging Janna met hem mee. Carol en haar man maakten ‘s ochtends wandelingen langs het strand met die twee honden. Minder fijn vonden ze het dat ze op hun porche op de stoelen gingen zitten.

De “dog run”
Al een poos vraagt Kermit van Putten, die hier in de buurt geiten heeft rondlopen, of ik een kooi wil maken voor de honden. Hij is bang dat Boris wordt doodgeschoten, want dat doen de boeren met loslopende honden. Ze zijn bang dat de honden hun geiten doodmaken. Dat doen veel honden, maar Boris is er nog nooit op betrapt. Nu Carol ook over de honden begint, besluit ik die “dog run” maar te gaan maken. Kermit werkt bij the housing foundation, dus kan makkelijk aan een hek voor me komen. Ik krijg palen en een rol gevlochten ijzer. Ik beloof aan Kermit en ook aan Carol dat ik voor vrijdag een “dog run” maak. Vrijdag komen de huurders van Carol en ze mogen geen last hebben van de honden.

Als ik aan Rick en Scott vertel dat die “dog run” er moet komen, zeggen ze dat dat tijdverspilling is omdat die honden er onder door gaan kruipen. Zij gaan me niet helpen. Onze andere vriend Bandit bemoeit zich er ook mee en komt met een ijzeren kabel, waar je de touwen of kettingen voor de honden langs kunt laten roetsjen zodat de honden veel ruimte hebben aan hun lijn.

Okee, dan maar aanlijnen.

Lot wordt ziek en ik word ziek. Ik kan niks doen. Donderdagmiddag is Rudy aan het grasmaaien. Rudy is de beheerder van ons huis en van het huis van de buren. Hij doet de tuinen en aan hem betalen we de huur. Ik lig in bed. Ik hoor hem praten met Rick. Ik probeer Rick te roepen. Als Rick weg is, doe ik een jurk aan en loop naar buiten. Ik roep Rudy, maar hij draait om op zijn grasmaaiertje. Het is zo’n minitractormaaier. Ik sta te rillen en ben te ziek om nog langer op Rudy te wachten.

‘s Avonds maakt Rudy ruzie met Rick aan de telefoon. Ik wil natuurlijk precies weten hoe het gesprek is gegaan, ik kom er achter dat Rudy heeft gezegd dat hij de honden dood gaat schieten, Rick is zo woedend dat hij niet met me kan praten, hij gooit zelfs een porceleinen kan kapot.

De volgende ochtend, vanochtend dus, bel ik Rudy en krijg Renda aan de telefoon. Ze is heel pertinent over die honden. Gisterenavond toen die huurders kwamen, liepen Janna en Boris mee naar boven en gingen zelfs het huis in. Op een gegeven moment moet ik bijna huilen en zeg ik dat ik te ziek ben om zo emotioneel te worden. Het gesprek wordt weer wat rustiger, zij zegt dat Boris en Janna naar Animal Wellfare moeten. Het woord “sloppy” gaat ze ook gebruiken. Het enige dat we doen is honden eten geven. Maar onder druk van de publieke opinie zijn we nu verantwoordelijk voor die honden.
Ik zeg dat ik die “dog run” ga maken.

Het gesprek eindigt met een soort van “het komt wel goed” van beide kanten, dus ik ben wat geruster.

Ik bel Bandit of hij zin heeft om hier toch mij te helpen met die “dog run”.

(Rick is intussen ook heel hard aan het werk op school, heeft geen tijd voor deze zaken…)

Ik mail de foto’s van de bijna affe “dog run” naar Vikki, de eigenaar van ons huis, die er vorige week ook was en van Carol en Rudy natuurlijk van alles te horen heeft gekregen en flink heeft doorgepraat over onze honden.

Ik kreeg de avond dat Rick zo’n ruzie met Rudy had gehad nl. een mailtje van Vikki waarin ze vraagt hoe het met de “dog run” gaat. Ik mail terug dat ik na overleg had besloten de honden aan te lijnen. Zij mailde terug dat ik ze dan wel DE HELE TIJD aangelijnd moet houden nu er huurders zijn.

Waarom waren Boris en Janna er niet toen ik ze eten wilde geven vanavond? Waarom was Dinky net zo ongerust aan het blaffen? Hij ging zelfs even huilen, het kleine onervaren wolfje…

Zou Rudy het hebben gedaan?

wordt vervolgd…

REAGEER

We zijn weer beter.

nov 21, 07:31

Lot en ik waren ziek. Lot had erge koorts en ik niet, maar we hebben samen de hele dag in bed gelegen en bijna de hele dag geslapen. Ik voelde me zo ziek dat ik alleen heel langzaam de afwas heb gedaan. Verder slapen en lezen in het boek van Theun de Vries, “De vrijheid komt in het rood gekleed” over de bevrijding van de slaven op Guadeloupe. Door hun broeders van de franse revolutie. In 1794 heeft de Franse Revolutie de slavernij verboden verklaard.

Ik weet niet wie dit heeft geschilderd, maar dit is de conventie die slavernij afschaft in 1794.

In 1802 heeft Napoleon Bonaparte ervoor gezorgd dat slavernij in Guadeloupe (want Guadeloupe was het enige eiland waarbij die slavernij afschaffing was doorgegaan) weer werd toegestaan. Bij het gevecht dat daarom gaande was, werden 10.000 Guadeloupeanen gedood. Paar revolutionairen zijn in de vulkaan gesprongen toen ze zagen dat hun eiland niet meer te redden was. De slavenhandel wordt in 1831 afgeschaft en 15 jaar later schaft koning Lodewijk Filips I de slavernij af in de koninklijke overzeese gebieden Martinique, Guadeloupe en het zojuist door Frankrijk geannexeerde eiland Mayotte. Pas in 1848 worden alle slaven bevrijd, dus niet alleen Caribische, maar ook slaven uit Senegal.

Auguste François Biard (1798-1882) – L’abolition de l’esclavage dans les colonies françaises en 1848.

Wat een langzaam gedoe zeg, de slavernij was al twee jaar verboden, en nog werden op Guadeloupe in 1848 87 000 slaven bevrijd!!

Weer een bewijs dat het erg moeilijk is een eiland heel ver weg te besturen.

Beetje oud bewijs, maar toch…

Maar dat terzijde.

Rick heeft me net een uitleg gegeven over de economie, dit artikel Marketoracle gaat ver in toekomstvoorspelling, maar volgens Rick heeft Dr. Janice Dorn gelijk.

Ik wil even wat vertellen over dat artikel.

Ze begint met cijfers die bewijzen hoe ernstig de crisis is.

Dan onderzoekt ze wie we daarvoor de schuld moeten geven en zegt ze in de eerste plaats onszelf, in de tweede plaats de KAKISTOCRACY, wat zoveel betekent als: government by the least qualified or most unprincipled citizens

Ze zegt dat zij en anderen in 2005 deze val hebben voorspeld en dat ze ook hebben voorspeld dat Obama de presidentsverkiezingen zou winnen.

Nu voorspelt ze dat we een crisis gaan krijgen minstens zo erg als in 1929, maar waarschijnlijk erger, zoals die in 1873.

Uiteindelijk eindigt ze positief omdat de ontgifting die we zullen ondergaan ons van de verslaving van de hebzucht zal genezen.

Hebben we het over een revolutie?

JA

Een revolutie in het denken die we al eerder hebben meegemaakt.

Het is de hebzucht die ingebonden werd toen de slavernij werd afgeschaft. En nu moet de hebzucht weer ingebonden worden. Wie zijn de slaven anno 2008?

Volgens mij bijna de hele wereldbevolking!!

Voor als je nog niet de link hierboven hebt aangeklikt, het artikel dat Rick me liet lezen, is ook fun om te lezen, citaat: can you see the greed slithering all over him like a greased pig? (“He” is one of them, one of the greedy people, A.) They will get a slap on the hand and their 15 minutes of public humiliation before they slither back to their desert islands and palatial estates. Nogmaals Marketoracle

Het orakel Dr. Janice Dorn, heeft het er op het laatst over dat “onze” kinderen, en de kinderen van “onze” kinderen de prijs moeten betalen voor de puinhoop die “wij” ervan hebben gemaakt.

Er komt massale werkloosheid, enorme stijging criminaliteit, enz.

REAGEER

puppies worden groter

nov 18, 07:40

Moet je kijken hoe mooi Janna is. We mochten haar eerst niet zo, ze kwam zo ordinair aanwaggelen, hier een beetje profiteren en maar snauwen naar Dink en Boris, ze was vies en ik aaide haar nooit, maar intussen zijn we allemaal dol op haar.

Omdat de beesten teken hadden heb ik ze gewassen en toen heb ik voor het eerst Janna goed aangeraakt. Nu vind ik haar niet vies meer en haal ook bij Janna net als bij de andere honden, de teken eruit.

Dit kleintje vinden we het liefst, ze is het enige meisje en we noemen haar Yogi.

REAGEER

Walk a thon

nov 15, 02:31

Ieder jaar gaat de hele school een wandeling maken van een uur of twee. Er rijdt een auto voor de kinderen uit met religieuze muziek. Religieuze muziek? Ja. Maar dan wel heel swingende religieuze muziek. Dat van die “Hand clappin’ feet stumpin’ church”. En die andere van “I hear it rumbelin’ rumbelin’ rumbelin’”. Ze noemen het een walk a thon, maar het was eigenlijk een dance a thon.

Lot ging ook mee, ze moet tenslotte in januari al beginnen bij juf Alicia in de klas. Ik vertelde haar die avond dat ik heel trots op haar was dat ze zonder zeuren al die tijd mee had gelopen. “Ik was verlegen..” zei ze.

dancin.wmv

Ik vond het wel meevallen!

REAGEER

OH NO!!!!!!!!!!!!!!

nov 13, 07:50

Please! Can somebody take a hold on these plastic bags!!

Ze stappen allemaal op (het bestuurscollege) en gooien snel alles weg!!! Als ik in Sint Maarten zou wonen, zou ik even langs de dump rijden!

Weet men in Nederland wat er gebeurt in Sint Maarten?

REAGEER

Magnificent

nov 12, 09:08

Ik had het toch laatst over Mighty Sparrow?

Check waar Marnix mee aankomt!

Youtube Barrack the Magnificent

REAGEER

Sint Maarten

nov 12, 06:02

Een poosje geleden was er de angst dat het bestuurscollege van Bonaire zou vallen, en nu gebeurt dat in Sint Maarten.

Louie Laveist, de commissioner die verdacht wordt van valsheid in geschrifte, wil zijn stoel niet opgeven, ondanks dat de partijleider en onderhandelaar met Nederland Sarah Wescott-Williams hem heeft aangeraden op te stappen. Louie zegt dat hij gaat overstappen naar de National Alliance van William Marlin.
Als hij dat doet, heeft het bestuurscollege niet langer de meerderheid in de eilandsraad.

De DP van Sarah Wescott-Williams heeft nu 6 zetels en de NA heeft er 5.

En wat nu? Theo Heyliger, heeft zijn steun aan de DP ook opgegeven. In de krant staat er niet bij waarom. Even iets duidelijker: zo ziet Theo eruit. Hij was al op zijn 25e commissioner. Dit is zijn tweede termijn.

niet overtuigend, dat 4 u…

Op de Antillen zitten de commissioners en andere eilandsraadleden voor vier jaar op hun stoel. Er is geen mogelijkheid voor vervroegde verkiezingen.
Als een crimineel naar huis gestuurd wordt, gaat de volgende op zijn stoel zitten.
Lekker handig uitgedacht door “da Costa Gomez and his drinkin’ brothers”, zoals Joshua ze noemt, in 1954.

Dit is wat ik iemand die het kan weten over Louie hoorde zeggen: “Vreemd dat ze hem eerst gepakt hebben..” Roy Marlin pakken ligt namelijk meer voor de hand.

Je snapt hoe zenuwachtig Sarah is. Sarah zegt in de krant: “Put your Country first!” Verder zegt ze niet veel.

Sarah is nu de onderhandelaar met Nederland.
Als de NA de meerderheid in het bestuurscollege heeft, moet William Marlin dat worden. Je snapt dat Louie daarom meer dan welkom bij de NA is….

En Nederland kijkt toe…….

Het is te gek voor woorden.

Wat snel moet gebeuren: de volgende!
Pak de volgende!

Schaken! Aanvallen!

En hoe gaat het intussen op Bonaire?
Het rommelt, dat hoor je steeds…

Wat zeggen ze op Statia?
Hoger toezicht! Kom op met dat hoger toezicht!

REAGEER

Mighty Sparrow Trinidad

nov 11, 09:41

Stinky skin and dirty clothes
always on die road
She wouldnt take me hand
no matter how I begged
but nasty stinkin dirty Raken
got she goin out o she head
she love Raken…
ten cent Raken…

(This man has to be very special that she loves him so!
She doesn’t take the man with the 200 dollar shoes, she wants 10 cent Raken, who drinks rum all night and can hardly walk home!)

REAGEER

nov 05, 08:33

Accompanying Thelma to the Obeah man

By Kharl Daley

te leuk om niet te kopieren, van deze site

(trouwens, heb je wel eens van DutchJamaica gehoord
en pocatv ?, ik zet ze later bij links)

Published Mar 1, 2004

It is 5:36 A.M. and amid the morning’s mist, the sound of crowing roosters from afar and the rising sun Thelma and I make our way up the precipitous hill. We had just finish contemplating as to whether or not we were at the right place and became convince upon seeing a red flag on a tall bamboo pole. This place had an eerie feeling about it; nonetheless, we continued in silence our walk. Suddenly the silence is broken. Thelma’s boot heel got wedge in stones and tumbled her to the ground. Her frock flipped upwards, her legs spread wide open upon the rocky yet grassy slope, thus infesting my mind with instant flirtatious moods. My thoughts deepened and my eyes exposed a desire which was immediately suppressed by her prompt chastisement that as a good friend I shouldn’t be looking at her with such lustful carnal passions. Reaching for my out stretch arm she quickly pulled herself up and onward we trod to the Obeah man’s dwelling.

On arrival, the gate is made of board with a horse shoe nailed to it. A black painted cross in its centre is encircled by a white ring. The property is obscured with high zinc fencing and the ground outside seemed presumably just swept and sprinkled with water. A strong lemon or lime scent filtrate the air. No other houses is nearby nor is anyone in sight.

We push the gate open and there in front of us resting on a rock made altar is a chipped enamel basin with water. A wooden cross towers above the altar while six lit candles burned beneath. A dull beat of a drum comes from a wooden structure in the centre of the yard, its getting louder as we advance. To my surprise it’s a church, about twelve people inside. A church service so early, Gosh! Behind the church the visibility of a two room house with a verandah attach poke out at us. I could see a large grey monkey prancing up and down in a cage through the window panes. I’ve heard stories in the past about what the creature and those who seek the services of the Obeah man had to do, and seeing it in someway confirmed the rumors. I don’t know if Thelma knew or heard of those tales but for fear of jeopardizing our friendship I didn’t say a thing, nor did I make her aware of me seeing the Ape. To this day I wonder if she had ever heard those rumors, and whether she had seen the monkey or, if she was up to whatever was said of the visitors and the monkey.

“Rock Ho, Rock Obre, O Zion Children Rock Obre,” is sung over and over again as the ritual of a spiritual dance continues around a central table of the dirt floor church. Dress in a long white robe, red head-rap with pencils stuck inside and a tape measurement around his waist, the Obeah man who is the spiritual guru leads the congregation along in a fey and clockwise rotation, the disciples are similar fashioned. They are following his movements that are synchronized to the kumina beat of a Congo drum. In a crouching posture they moved, heads going out and in like geese stretching their necks while their hands display a motion similar to that of kids doing the “Wheels on the bus goes round and round.” Their faces beamed with felicity upon seeing us, their bodies exuding sweat and slowly the music and dance fades to a virtual halt.

Standing my ground I allow Thelma to move forward to the waiting Obeah man. Why she has made the trip I do not officially know, but I was able to deduce an idea from the things she was saying since picking her up from the Airport. She was complaining furiously to her mom during the drive of how she’d work hard in the cold, saved all her monies and sends for Devon, married him and gave him his permanent status and now he was moving out on her and the baby to another woman. A welfare recipient stayed at home mom with five children, all fathered by different men. To me that was a mighty stab of betrayal, an unpardonable sin, a blatant act of cruelty and wickedness, the ultimate destruction of family values and moral decency. I knowing that they both were “together” from high school days angered me, yet I was in no way supportive of the visit even if that was the cause. My anti-superstitious and Islamic beliefs would not have allowed me and my only purpose there was that of a tour guide, a male protector for a lone female in unfamiliar terrain and at the same time a friend. For this I am remunerated with little gifts of soaps, lotion, socks, briefs and a few shirts, sneakers and trousers that Devon no longer wore, all for which I am thankful and appreciative given my pauperizing needy state.

In confidentiality Thelma and one of the ladies spoke. She is then summoned to the elder among them, he is the Obeah man. He listens attentively with head slightly tilt to the heavens, constantly nodding to her statements while resting his left hand gently on her right shoulder. His nails are long and need cutting. Her body is at an adjacent angle to me and so I couldn’t see her lips to read what she was saying, that’s an art I could master. I could however see the Obeah man’s face; it had a weird look, something between a devilish and an angelic spiritual clam. They chatted about three minutes then both disappeared into the house behind the church and in her doing forgot to bid me the gesture that she’d soon return. I was beckoned by a few in a compelling way to step inside the church. I complied, and was then wheeled trice in an anti-clockwise position while one member broke a bone dry coconut above my head.

Frightened by the experience and shivering with coconut water all over me I nonetheless pretended every thing was ok. My thoughts were to make a dash for the gate but I couldn’t, something was preventing me, my feet felt heavy as if they were planted in mix cement that was about to dry. Now a beautiful young lady among them was steering at down, her smile carried a seductive feel; never could I resist her charm, and in eagerness I lurch forward holding on to her and throwing my arms around her in a delicate way whispered a line borrowed from a song, “Baby, you’re my angel and I love you darling, just one kiss before you leave me baby,” at that moment I felt a sharp pain in my side that turned out to be a kick from my brother causing me to wake from my dream and just in time to hear him say, get your “ flipping” hands off me while screaming slurs as he left the bed.

REAGEER

The dream comes true

nov 05, 08:45

Maya Angelou op de televisie vanochtend (NBC):
“I’m so filled with pride for my country.”
“My God, I’m so gratefull.”
“We have done it!”
“I’m an American, baby!”
Harry Smith, die haar interviewde moest om haar lachen.

Toen droeg ze een gedicht voor: “I rise…”

“Dr. Maya Angelou, it was a pleasure having you.”
zei Harry Smith lachend, “Harry Smith, it was a pleasure to be here…..”, zei Maya, ze lachte vrolijk met hem mee.

“I grew up in a household that was not really racial neutral.” zei Harry Smith toen hij weer op zijn andere stoel achter de desk zat. “This is new for me. But yesterday night, I was crying….” “Like you are crying now!” zei een van de vrouwen.

Wat kunnen ze toch onwijs goed emoties bespelen. Incredible, daar hebben wij Nederlanders totaal geen talent voor……….

Where were you when Obama won the elections in 2008?

Op een eiland in het Caribisch gebied waar 95% van de bevolking zwart is.

REAGEER

t - shirt

nov 05, 07:17

Net bij de creche een Afro Caribbean vrouw met een t – shirt met “OBAMA President of the United States”. Kindje hetzelfde t – shirt. Ik zei tegen haar dat ze vast niet zo’n t – shirt klaar had liggen voor als Mc Cain zou winnen. Hahaha! Alle vrouwen op de creche waren blij.

Voor zover wereldnieuws vanuit Statia…

REAGEER

Pechtolds' visie...

nov 03, 10:01

Altijd veel van D’66 gehouden. Als kind van 12 instinctief, of misschien omdat ze in mijn geboortejaar zijn opgericht. Jonge partij… En op de Antwerpsestraat was de vriend van onze buurvrouw lid van D’66 en hij deed ook iets, ik weet niet meer, misschien in de gemeenteraad? In ieder geval, er waren verkiezingen toen ik ongeveer 12 was en ik dacht dat ik D’66 zou stemmen als ik zou mogen stemmen. Op school, op het VCL gingen de kinderen aan elkaar vragen op wie de ouders stemden. Mijn vader stemde VVD, geen commentaar, mijn moeder stemde D’66, ook geen commentaar. De ouders van mijn vriendinnetje van de basisschool stemden PvdA, en ja hoor, de kinderen wezen naar haar! Rooie! Het was de tijd van het ijzeren gordijn, het was 1978, de tijd van Saturday Night Fever.

Ik vond het radioprogramma dat “Soul Train” heette, of misschien dat het een andere naam had, niet goed. Ik hield wel van Funkin’ for Jamaica, maar ik hield niet van die jongens met bodywarmers.

Ik hield meer van de slonzige types. Wallen onder de ogen en een vette pluk steil haar over je gezicht. Zoals die Emoticon van Skype. De winky die “Emo” heet.

Wat snapt de jeugd van tegenwoordig, daarmee bedoel ik de makers van de emoticons, stelletje gladjakkers, het allemaal goed. Wat voor ons moeilijk en poetisch was, heet gewoon “Emo”.

Over D’66. Welja als meisje van 16 gewoon een beetje verliefd op Hans van Mierlo. Hij was ook “Emo” met die wallen onder zijn ogen. Hoestend en rook door zijn neus uitblazend. Met geknepen ogen voor zich uit starend…

Maar nu, als volwassen vrouw: Pechtold! Veel sexier dan van Mierlo!

Op deze foto zie je Pechtold in gesprek met de schrijfster Suzanna Jansen. Ze bevinden zich bij de opening van een tentoonstelling over de gevangenis Veenhuizen, waar verre familie of als landlopers waren geregistreerd, of opgesloten hebben gezeten, net als verre familie van Geert Mak, Bert Haanstra, Jeltje van Nieuwenhoven, Ruud Lubbers, Thea Beckman (allemaal te zien op deze site)

En wat doet Pechtold allemaal?

Die Pechtold is nu al voor de tweede keer tegendraads over iets dat met de Antillen te maken heeft!

(“Nee, toch meid, echt waar?” “Ja, niet te geloven..” “Wat zouttet mettie Pechtold zijn dan?” “Ja, weetikveel!”)

Eerst in dat kamerdebat van een week geleden. Het ging over Sint Maarten. Alle partijen hebben als motie (ik begrijp niet wat men met zo’n motie aanmoet, maar goed) ingediend: “Sint Maarten gaat 2010 niet redden en het is maar de vraag of ze LAND status kunnen krijgen.”

Hier is het artikel waar ik dat uit heb:

Kamer zet St. Maarten in de wacht

bron Antilliaans Dagblad 241008 Meer nieuws zie www.antilliaansdagblad.com

Van onze correspondent Willemstad/Den Haag – Sint Maarten wordt eerder net als Bonaire, Sint Eustatius en Saba een ‘openbaar lichaam’ dan autonoom land binnen het Koninkrijk. Dat is de conclusie van het debat dat de Tweede Kamer gisteren voerde bij de behandeling van de begroting 2009 van Koninkrijksrelaties. Op D66 na, vinden alle fracties dat Sint Maarten er voorlopig niet aan toe is land te worden. CDA, PvdA, SP, VVD, Groen- Links en ChristenUnie vinden dat bij de bevolking van Sint Maarten niet langer verwachtingen mogen worden gewekt die toch niet waargemaakt kunnen worden. De fracties stelden eensgezind vast dat het eiland onvoldoende vorderingen heeft gemaakt met het uitvoeren van het WODC-rapport van 2007 waarin een vernietigend oordeel werd geveld over de rechtshandhaving. Ook de bestuurscultuur wekt geen vertrouwen bij de Kamer. D66-voorman Pechtold gaf toe dat het niet goed gaat op Sint Maarten maar hij vindt het te vroeg om nu al te concluderen dat het eiland de status van land kan vergeten. ,,Ik wil stimuleren en niet dreigen. Als we nu al zeggen dat het toch niks wordt, verandert er ook niets.” Dat kwam de voormalig minister van Koninkrijksrelaties op het verwijt van de andere partijen te staan dat hij ‘zijn kop in het zand steekt’. CDA’er Van Bochove ziet voor Sint Maarten het BES-model als goed alternatief dat als opstap kan dienen naar een later alsnog te verwerven status van land. Leerdam (PvdA) reikte nog een andere suggestie aan. ,,Plaats Sint Maarten onder hoger toezicht, stuur er een legertje ambtenaren naar toe en laat die heel hard meewerken om de zaken te regelen die nog geregeld moeten worden om land te worden.” De meeste fracties vrezen dat als er nu geen ‘helder signaal’ wordt afgegeven er straks geen weg terug meer is. De discussie leidde tot een motie van de coalitiepartners CDA, PvdA en ChristenUnie en een ander van oppositiepartijen VVD en SP. De strekking van beide moties ontlopen elkaar niet veel: er is geen uitzicht op dat Sint Maarten binnen een afzienbare termijn in staat is als zelfstandig land te functioneren. De moties worden zeer waarschijnlijk voordat er volgende week over wordt gestemd samengevoegd tot een motie die door een bijna Kamerbrede meerderheid wordt gesteund.

Alle partijen behalve D’66. Pechtold wil de deur niet sluiten voor Sint Maarten.

(Trouwens benieuwd wat het verschil is tussen de motie van de meerderheid van de partijen en de motie van de VVD en de SP, want VVDer Remkes en SPer Ronals van Raak zijn in mijn ogen het meest deskundig. Hirsch Balin ook, maar die is toch minister? Die kan er nu niet heel hard mee bezig zijn… Die andere motie zal dus beter zijn.. Van D’66 ken ik de Antillenexpert niet, ik weet wel dat Pechtold toen hij minister van Koninkrijkszaken was, veel kennis en ervaring op heeft gedaan met de problematiek van de Antillen.)

Wat is Pechtolds’ visie?

Hij is nu ook ongerust dat PVV er Brinkman meegaat met de volgende POK meeting, het volgende artikel komt uit het AD van vandaag:

Kamerleden ‘bibberend’ naar POK

(bron AD 041108)
Willemstad/Den Haag – De nervositeit onder de leden van de Nederlandse delegatie die in januari aan het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties deelnemen, begint op te lopen. Aanleiding is het besluit van het Presidium van de Tweede Kamer om alsnog een plek in te ruimen voor PVV’er Brinkman. Het protest van D66-voorman Pechtold, waarover deze krant vorige week al berichtte, maakt weinig kans en dus kiezen de fracties er voor zich extra goed voor te bereiden. Volgende weekdinsdag wordt een extra procedurevergadering van de commissie voor Antilliaanse en Arubaanse Zaken gehouden. Daarin komt onder meer het voorstel van Pechtold aan de orde om een ‘beschavingscode’ af te spreken in de hoop zo Brinkman te kunnen beteugelen.

Ik hoop dat er een journalist is die morgen hier iets over in de krant zet. Het is belachelijk dat Brinkman zijn zin heeft gekregen!Het was de beurt van een van de andere kleine partijen. Niet te geloven dat die maar een stapje achteruit hebben gezet. Die kleine partijen zijn OF ongeinteresseerd, OF laf, OF omgekocht! (onder druk gezet, maar hoe?)

Waarom doet alleen Pechtold zijn mond open! Hier moeten Remkes en van Raak het mee eens zijn!

Is hij de enige met de juiste visie?

- Dit was het ochtend koffie gesprek, programma: naar garage, kinderen ophalen, boodschappen doen, krant niet vergeten, huiswerk doen, mangoboompjes in potten doen, naar Zeelandia met kinderen en honden, even praten met Rick, ik hoop dat zijn dag meevalt, naar Spaanse les, niet koken, wel was ophangen. Best makkelijk, geen enkele reden tot paniek.

REAGEER [1]

In de serie "All's well.."

nov 01, 03:11

We hadden het uit schaamte nog niet vermeld: De oude moeder heeft drie puppies gekregen.

Ze zoekt naar haar derde puppy.

Lot heeft brengt hem naar de oude moeder.

Zo liggen ze goed.

Nu weer spelen.

En jij de kamer vegen!

En jij speelgoed schoonmaken.

En jij alles naar buiten geveegd.

En dit is het bed voor mamma.

Mam schommel opgehangen. Pap duwt.

Mocht de bezoeker van deze site denken dat deze foto’s in scene zijn gezet: Is niet zo.

REAGEER

-