Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: juni 2009

Take the long way home.

jun 28, 11:09

Vanochtend stond ik om vier uur op. Ik heb wat dingen afgemaakt en op de USB stick gezet, ik heb de honden binnen opgesloten en toen ben ik weggegaan. Het was al licht, een uur of zes, half zeven. Ik had mijn i-pod met koptelefoon mee en ben naar Whitewall gelopen. Daar op Whitewall is mijn laptop in reparatie, het beeldscherm is gebroken. In die laptop zit het publisher programma waar ik mijn krantje mee in elkaar zet.

Alleen oude mensen tegengekomen. Een vrouw die over haar hek geleund de verte in staarde en een meneer die bij de benzinepomp op het muurtje zat. In het zuiden van het dorp liep ik langs een mangoboom. Ik heb twee mango’s opgeraapt en onderweg opgegeten. Vanaf die mango boom linksaf en na een poos loop je het dorp uit. Aan het begin van the road to Whitewall lag een zwarte kat dood in het midden van de weg. Ik liet hem liggen. Om kwart voor 8 kwam ik aan waar ik zijn moest.

De ipod was in alfabetische volgorde gegaan. Van Alicia Keyes, naar Beegees, naar the Black Crows, naar Chicago (overgeslagen) en toen van alles overgeslagen tot aan Prince. Dat is flink marcheren met Alphabet Street en met Hot Thing.

Ik werkte van 8 tot 11 en toen had ik geen zin meer. Ik besloot aan de terugtocht te beginnen.

Er was wat meer verkeer en sommige auto’s twijfelden of ze me een lift moesten geven. Maar ik gaf geen krimp, ik wilde zien hoe de tocht in de brandende hitte zou zijn. De dode kat heb ik naar de zijkant van de weg geschopt. Een grote bloedvlek bleef achter. Ik had een tientje in mijn zak, maar besloot om niks te drinken te halen bij de Chinees waar ik langsliep. Ik wilde tot aan een mangoboom komen. De mango’s waren heet. En nog steeds Prince op de i-pod.

Ik liep langs Bandit die aan zijn motor aan het werk was. Ik besloot ook aan Bandit niks te drinken te vragen. Ik hielp hem de motor recht te zetten, maakte een praatje en ging weer verder. Bij de laatste Chinees voordat je Jeems inloopt, besloot ik mijn flesje water te halen. Tenminste, dat was ik vanaf het begin van de wandeling al van plan. Ik ben daar even blijven zitten. Meneer Lopes, een van de 16 kinderen van de oude Lopes die in de jaren 60 en 70 commissioner was, zat er. “De Nederlanders komen met een groep mensen, ze hebben alles van te voren bedacht, ze nemen alle pijpen en leidingen op maat mee en binnen een paar maanden heeft Statia een water supply system. Als je niet in Nederland bent geweest weet je niet hoe de Nederlanders werken.”

Op weg naar Jeems besloot ik Paulette te bellen. Ik was dat de hele tijd al van plan om dat daar te doen. Ze zei me dat de man die nu in haar huis zit, 4 juli weggaat en dat we haar dan kunnen bellen om te kijken. Ze blijft maar denken dat we haar huis te klein zullen vinden, maar mij kan het niet schelen. Ik wil uit dit huis!

De weg langs het vliegveld naar Zeelandia is plat en er zijn geen bomen. Het was intussen 12 uur en het was heet. Mijn tenen drukten hard tegen de voorkant van mijn schoenen. Ik besloot te rennen omdat ik stijf werd van het lopen. Er is daar niemand. Je kunt huppelen, rennen, hard meezingen met de ipod, niemand ziet je.

Thuis aangekomen zaten Rick, Jack en Lot “I Robot” te kijken. In die film is Will Smith de held en er is spectaculaire actie met mooie robots.
Lot wilde liever Mary Poppins kijken, dus ben ik met haar in de kinderkamer gaan liggen. Overal in dit huis moet je airco aan, het is stikheet.
Ook een reden om zo snel mogelijk “out of this bitch” te zijn.

De afgelopen dagen hebben Rick en ik en Jack en Lot een stuk of zeven keer Mary Poppins gezien. Jack houdt van het mopje: “There is this man with one leg, Mr. Smith” “What is the name of his other leg?”. Kinderhumor.
Jack heeft een zachte stem en praat heel rustig en langzaam. Hij gebaart met zijn handen als hij praat en hij wil goed begrepen worden. Maar je moet wel heel dicht naar hem toe buigen om het te begrijpen.
Ik ben benieuwd hoe dat op school gaat.

REAGEER [1]

Lotje

jun 25, 03:43

Misschien kun je aan deze foto aflezen hoe Lotje aan het worden is.
Ik dacht eerst dat ze een beetje een krengetje zou worden, maar nee hoor!
Extravert, dat wel, het zeurderige gaat er vanaf, dat is fijn en wat blijkt: ze is een echte lieverd.
Ze geeft: veel gezelligheid en vrolijkheid. Erg fijn.
Ze is nu dol op meisjesdingetjes en loopt net als ik vroeger steeds met een laken gedrapeerd om zich heen nieuwe creaties te maken.
Erg leuk om mee te maken.

REAGEER

Young Beethoven

jun 18, 10:51

Bidden voor het optreden. Jack houdt van bidden zo te zien. Het is ook een visje, die het fijn vindt zich mee te laten voeren in de stroom. We praten veel over God en Jesus en Satan, want alle liedjes op school gaan erover en er wordt constant gebeden, elke happening op het eiland begint met een gebed (en het volkslied). Mijn geweten vertelt me dat ik tegen Jack moet zeggen dat God niet bestaat. God bestaat immers niet. Het is lastig. De kinderen worden opgevoed op school met God en Jezus die waken over hun gedrag. Ik vertel ze dat ze zelf moeten bedenken dat ze zich goed moeten gedragen. Van de duivel en God hebben we al goed opgelost omdat Bobbie van Kuifje een innerlijk gesprek heeft als hij iets naar Kuif moet brengen, maar een lekker bot ziet en zin heeft om die boodschap te laten zitten. De Jackerd is er eentje die van overgave houdt en dat is fijn als je dat hebt. Het maakt dat je goed kan genieten van de mooie dingen in het leven. Ik maak me niet druk om de consequentie van mijn uitspraak dat God niet bestaat. Ik denk dat het in het kinderzieltje net zo gaat als bij Sinterklaas. Het is fijn om te geloven ook al vermoed je dat Sint niet bestaat. En bij een visje kun je gerust met rationaliteit op de proppen komen, de feiten zijn maar een ingredient van de bouillabaisse van gevoelens en indrukken die uitmaken hoe het visje zich voelt. O Miek, kon je je maar wat beter uitdrukken. Ik denk ik neem bouillabaisse vanwege de visjes, maar het staat er weer zo klungelig op een rijtje, nee, dat kan zeker beter, maar on the other hand, who cares?

Teacher Brenda is the best. Onze school heeft geen muziekleraar, maar teacher Brenda leert alle kinderen van haar klas blokfluit te spelen. Dit groepje als vertegenwoordiging van de Bethel Methodist School was geweldig.

REAGEER

jun 17, 08:00

Jack moet donderdag optreden met de blokfluit.
Hier krijgen ze uitleg wie wanneer aan de beurt is enzo.
Who are you?, zegt Meneer Dennis…
“Statia’s young Beethoven!”, schreeuwen de kinderen.
Meneer Dennis is heel heel belangrijk voor het eiland.
Ik heb over hem geschreven in Statianews editie 8.
Te downloaden via www.statianews.com
Daar kun je ook andere leuke statiafoto’s zien.

REAGEER

Heel veel foto's

jun 04, 10:18

Heel veel foto’s in mijn camera, maar bijna niks van de kinderen.
Hier dan twee van Lotje.

lief lotje

boos lotje

REAGEER

-