Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/vhosts/kusterseducatie.nl/rickenmiek.nl/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Into The Wild Wild West: Huwelijk

Wim & Birgit

aug 20, 10:03

I’m longing for a home,
And I know
My home is you.

Wim & Birgit

Wim schreef ons 18/12/07 een prachtig winterverhaal waar we heel blij van werden:

Het wintert in Holland. ‘s Nachts min 3/4, overdag plus 1 . Een stevige wind blaast het begip “gevoelswaarde” leven in; min tien, op zeker. De mensen lopen, fietsen met het hoofd tussen de schouders, een blik van ongeloof in de ogen:” God, wat is koud, koud”. Kou lijkt zich niet te nestelen in het geheugen.
Op de kleine slootjes, de bescheiden waterpartijtjes, zoals voor Madurodam bijvoorbeeld, ligt al een broos maar veelbelovend laagje ijs.

‘s Morgens moeten de ruiten van op z’n minst 3 miljoen auto’s worden geschraapt. Een prettig werkje vind ik. Met de juiste schraper in de hand, niet die slappe dunne driehoekjes, nee, zo’n stevige breed uitlopende met aan ‘t eind meedogenloze tanden.
Het ijs spat van de ruiten, valt als poedersneeuw op de moterkap, op de ruitenwissers, op je ontblote hand. Het smelt op je huid.

Voor het Centraal station een prachtige spierwitte oliebollenkraam, zo ook op het Plein, op de Fred. Badend in het licht liggen de bollen te geuren, zo onweerstaanbaar, ik heb er al drie achter de kiezen. Waarom zijn ze toch zo lekker, waarom staat er altijd een ietwat mollig echtpaar suiker te strooien?. Ik heb Maud aan mijn zijde, het echtpaar lacht naar ons, wij lachen terug, het is koud en we zijn blij.

Een grote varieteit aan mutsen, maar een steeds terugkerende, onder de jongeren, is de muts uit Lapland.Gebreid, folkloristische motieven en twee flappen voor over oren. Ik heb de oren liever vrij, ja misschien hou ik toch meer van de winter dan van de zomer.

Ook overal, maar op ‘t Malieveld natuurlijk de grootste; de kerstbomen. Beer heeft er een met pot; 40 euro. “Toch wel gezellig, he Wim’
Beer haat de kou, heeft 14 jassen maar geen goede winterjas.
Eerste onderwerp op ‘t Journaal? In Tjebbe, Friesland hadden de kinderen de middag vrij! Op het ondergespoten land van boer Woustra kon al geschaatst worden! Hoe flikt die Wousta ‘t toch? Ieder jaar is hij de eerste! De weerman legt uit: “Bij vijf graden onder nul elke nacht 1 centimeter ijs erbij, ‘t gaat de hele week vriezen, dus!? Beelden nu van een elfstedentocht, maar zover is ‘t nog niet want zie: een jongen, jaar of 12, voorzichtig schuifelend op ‘t ijs en wat gebeurt? Ja hoor, natte voeten en de vriendjes en vriendinnetjes krijsend van pret op de kant. Nee, we zijn er nog niet maar ‘t gaat de goeie kant op.
Maud en ik zitten t.v. te kijken ingepakt in onze dekbedden. Zo warm van de zomer, zo koud van de winter. Ik zou op mijn zolder eigenlijk nog een kachel moeten plaatsen maar dan denk ik weer aan 1963, Min 20, 1 kolenkachel, de sterren op de ramen.
Ik was net in Nederland en vond het fantastisch!

Het is met de kou als met het eiland; je zit allemaal in hetzelfde schuitje, het verbroederd, je moet wel want alleen daar op die grote zee of eenzaam op de ijzige vlaktes, je moet wel gek zijn om dat te willen.

Hou je taai vriend en de hartelijkste groeten aan je vrouw.

huwelijk miek en rick

aug 11, 07:27

Als je de foto’s wil zien die don Jopi heeft gemaakt van onze bruiloft, moet je gaan naar: www.picasaweb.google.nl/donjopi
Als je de foto’s wil zien die Rick en Miek hebben geselecteerd uit ALLE foto’s die Joan heeft gemaakt, moet je naar:
www.picasaweb.google.nl/rickenmiek

REAGEER [2]

Nicky, Reinier, Kuuk en Tom

aug 11, 07:22

Het stof trok op, het lawaai verstomde… en toen werd het stil in Den Haag… Waarheen voerde dat bootje hen? Hoe wreed is het om bijna het verste en kleinste eiland te kiezen. Wat nou?! Willem van Oranje in een korte broek? Maatschappijleer aan een handjevol, ja wat eigenlijk? Ga toch weg! Nee, kom gauw terug!! Nee, heb het goed!
Beleef het avontuur! Nu al groeit het verlangen om jullie snel weer in de armen te sluiten. Gooi de kippen op het vuur, zet het bier vast op de veranda, wij komen eraan!!
Gezellluuuuug!

REAGEER [2]

Bart, Erla, Stijn en Danne

aug 09, 06:52

Samen voorgelezen worden, samen spelen, samen naar school, samen vechten, samen op vakantie, samen rottigheid uithalen op bouwterreinen, samen gestraft worden (of assistentie verlenen als de ander alleen gestraft wordt), samen op zwemles (geen succes), samen op judo (ook geen succes), samen naar Amerika, samen geen Engels kunnen spreken, samen Engels leren, samen hockeyen, samen skiën, samen pa tot wanhoop drijven, samen achter de meiden aan (waarbij een stukje gezonde concurrentie uiteraard onvermijdelijk is), samen zuipen, samen op interrail, samen feestjes geven als pa en ma op vakantie zijn, samen de schade proberen te herstellen, samen in Leiden studeren, samen vervelende kereltjes zijn, samen voetballen, samen (of in ieder geval vlak na elkaar) vader worden, samen gezapig zijn.

Broeder, jij en ik tegen het soepie, ‘any day’!

REAGEER [1]

Marjolein Raaphorst

aug 09, 06:51

REAGEER [1]

Barbara & Paul

aug 09, 06:50

REAGEER

Bram van Heel

aug 09, 06:50

REAGEER [1]

Peter van Tongeren

aug 09, 06:47

REAGEER

Eelco & Charlotte

aug 09, 06:45

REAGEER

Jack & Enny

aug 09, 06:43

Het begin van een echt gezin

REAGEER

Bas

aug 09, 06:40

Heerlijk in mijn nixie op St. Eustatius

REAGEER

Lotje

aug 09, 06:37

Ik heb er zin in mam en pap

REAGEER

Harry, Flo, David en Niek

aug 09, 06:28

REAGEER

Dik & Manon

aug 09, 06:23

REAGEER

Roland Verbiest

aug 09, 06:20

REAGEER

Fasja, Janel en Bastiaan

aug 09, 06:11

REAGEER

Danny, Hendrina en Eva

aug 09, 05:46

Wij wensen jullie alle goeds en kijken uit naar een weerzien in het Caribisch gebied!

Island in the sea
That is where you go
No one in between
How can you be wrong
Sail away you four
To another world
And just rely on each other, ah-ha
From one lover to another, ah-ha

Vrij naar Kenny Rogers

REAGEER

-